Vijf jaar geleden opende Wendy Martens haar zaak, midden in coronatijd. Een gewaagde stap, maar eentje die loonde. “Ik had altijd al iets met croques”, vertelt ze. “Op mijn vorige werk had ik een croquemachine staan en maakte ik de gekste combinaties met ingrediënten die ik van thuis meenam. Toen begon het te kriebelen om ooit iets voor mezelf te beginnen.” Dat ooit werd plots realiteit.
In 2020 opende Krox de deuren aan de Meerseweg. Wat klein begon, groeide uit tot een goed draaiende croque- en lunchbar met ondertussen vijftien personeelsleden. “Het was geen makkelijke start, ik sprong echt in het diepe, maar ik zou het zo opnieuw doen. De appreciatie van de klanten en de liefde voor het vak maken het allemaal de moeite waard.”
Catering
Het succes van Krox beperkt zich al lang niet meer tot de croque- en broodjesbar. Wendy ontwikkelde een populair takeawayconcept met feestboxen en verzorgt intussen ook catering. “We begonnen ooit met een sinterklaasbox, daarna volgden kerst- en paasboxen. Intussen leveren we dagelijks boxen, zelfs tot over de grens”, zegt ze.
Om het aanbod verder uit te breiden, is er nu ook een foodtruck bij: Kroxy, een compacte mobiele keuken waarmee Wendy warme croques en broodjes op feesten kan serveren. “We wilden een echte naam, want die truck voelt als mijn dochter”, lacht ze. “Met Kroxy kunnen we nu ook op locatie mensen bedienen. De boxen blijven het koude gedeelte van onze catering, Kroxy zorgt voor het warme.”