Nieuws Kempen Culinaire liefde in La Belle

Culinaire liefde in La Belle

Culinaire liefde in La Belle

Het nieuwe jaar is alvast goed begonnen voor La Belle. Het Geelse restaurant ontving vorige week voor het achtste jaar op rij een Michelin-ster. En na een korte onderhoudsperiode staat de webshop voor afhaalgerechten sinds afgelopen weekend weer live, gevuld met topmenu’s en -gerechten.

Ondanks de verplichte sluiting van de horeca heeft het Geelse sterrenrestaurant La Belle een goed eindejaar achter de rug. Door het grote aantal bestellingen werd de webshop zelfs tijdelijk offline gehaald. Tot nu. Sinds zaterdag staat de webshop weer live met een volledig nieuwe menukaart. “Dat ben ik mijn klanten verplicht. Ze hebben me massaal gesteund eind 2020 en daar ben ik hen heel dankbaar voor. Ik heb dan ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om de eerste twee weken van januari volledig nieuwe menu’s en à la carte gerechten uit te werken. En voor mezelf heb ik de lat nog hoger gelegd en dat zie je ook in de webshop.” vertelt chef Peter Vangenechten.

Liefdesmenu

Zo krijgt de vegetarische menu extra aandacht door er een viergangenmenu van te maken. Ook de fruits de mer ziet er helemaal anders uit. Voor Valentijnsdag kunnen romantici al een speciale box bestellen. “Rond valentijn voel je nog meer dan anders de romantiek in het restaurant. Het is jammer dat we dat nu moeten missen, maar ik hoop dat ik toch vele koppels kan blij maken met mijn speciale valentijnsmenu. Wie thuis Cupido-kok wil zijn, kan op de shop veel foto’s van het menu terugvinden. Ze dienen als inspiratie voor de mensen thuis om te dresseren.”

Persoonlijk contact

Vangenechten mist het persoonlijk contact en de sfeer in het restaurant, maar de afhaalgerechten maken een beetje goed. “Omdat de klanten hun bestelling nog komen afhalen, is er nog altijd dat persoonlijk contact. Gelukkig maar. Toch kijken we met het hele team uit naar het moment dat we onze gasten weer in het restaurant mogen verwelkomen.”

Ook een ster in 2021

Vorige week maakte Michelin bekend welke restaurants bekroond werden met de prestigieuze ster. “Het is toch altijd een moment waarnaar we uitkijken. Na het bizarre 2020 waar we als horeca snel en regelmatig moesten schakelen, ben ik bijzonder dankbaar dat we voor het achtste jaar op rij een ster toegewezen krijgen. Deze ster deel ik graag met mijn team, mijn leveranciers en mijn klanten. Zij hebben dit mogelijk gemaakt.” besluit Peter Vangenechten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Kempen
Kempen

Wie koopt de Reflex of de Cobra?

Er komt een nieuwe en exclusieve Monopoly-uitgave: Monopoly Discotheken. Op het bord is er plaats voor 22 legendarische discotheken uit het… Lees meer