Nieuws Kempen DAF trekt productie op naar 200 vrachtwagens per dag

DAF trekt productie op naar 200 vrachtwagens per dag

DAF trekt productie op naar 200 vrachtwagens per dag

dafVrachtwagenproducent DAF Trucks heeft beslist om vanaf 1 september de productie van vrachtwagens op te trekken tot 200 per dag. Dat levert nog eens vierhonderd extra jobs op voor de fabrieken in Eindhoven en Oevel, waar cabines en assen worden gemaakt.

Voor DAF is het al de derde productieverhoging dit jaar. In april werd het aantal vrachtwagens per dag verhoogd van 140 naar 156 en sinds 1 juni rollen er 174 per dag van de band. Van de 200 die vanaf 1 september worden gebouwd, zullen er 182 in Eindhoven en 18 bij Leyland in Engeland worden geproduceerd.

Economisch herstel
Topman Harrie Schippers ziet de vraag naar vrachtwagens in heel Europa stijgen. “Het economisch herstel zet zich door”, zegt hij. “Daarnaast zien we enthousiaste reacties van klanten op ons Euro6-programma, wat ook het marktaandeel een positieve impuls geeft.” Het eerste kwartaal van dit jaar had DAF een marktaandeel in Europa van 15,2% tegenover 13,8% over heel 2014.

DAF Trucks vormt een onderdeel van de Amerikaanse groep Paccar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer