Nieuws Kempen DAF Trucks lanceert diversiteitsraad

DAF Trucks lanceert diversiteitsraad

DAF Trucks lanceert diversiteitsraad

Bij DAF Trucks in Oevel is pas een diversiteitsraad uit de startblokken geschoten. Dat schreef nieuwsplatform Flows. Tien personeelsleden zullen het bedrijf advies verlenen over een brede waaier van kwesties over diversiteit op de werkvloer. Op deze manier zou elke werknemer, ongeacht kleur, gender of afkomst, zich goed in zijn vel moeten kunnen voelen op de werkvloer.

“Tot voor kort werd diversiteit aangepakt in samenspraak met Eindhoven, maar we willen met een eigen diversiteitsraad beter inspelen op de lokale omstandigheden”, zegt hr-manager Tim Lambrechts van DAF Oevel in Flows. “Ook willen we zo meer vertegenwoordiging van de ‘werkvloer’ realiseren.”

Door de realisatie van een diversiteitsraad geeft DAF Trucks het goede voorbeeld. Ze zijn zowat pioniers op dit gebied in de bedrijfswereld. Toch merkt het bedrijf dat er nood aan is. “Zo’n twintig of dertig jaar geleden waren onze werknemers bijna allemaal Kempenaars. Vandaag is het personeel veel diverser, met allerlei verschillende afkomsten en bijvoorbeeld meer vrouwen in de productie. Dat geeft af en toe probleempjes. Wat we met deze raad willen bereiken, is dat iedereen elkaar beter begrijpt en dat er meer respect is voor iedereen. We willen een omgeving creëren waar iedereen zich thuis voelt”, zegt Lambrechts.

De raad gaat in eerste instantie voorstellen doen aan de directie over zaken die verbeterd kunnen worden. “Diversiteit gaat niet alleen over man of vrouw, religie, seksuele geaardheid of etnische achtergrond”, voegt Lambrechts nog toe. “Het betekent eigenlijk: oog hebben voor het vermijden van onbewuste vooroordelen, niet aannemen dat ‘anders’ slecht is en aandacht schenken aan elk idee dat kan bijdragen aan het succes van DAF.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer