Nieuws Kempen Dag van de begeleiding 2020 Blenders/KIKO in een ander jasje

Dag van de begeleiding 2020 Blenders/KIKO in een ander jasje

Dag van de begeleiding 2020 Blenders/KIKO in een ander jasje

TURNHOUT – De jaarlijkse Dag van de Begeleiding heeft dit jaar plaatsgevonden in een digitale versie. Organisator Blenders/KIKO vond op die manier een coronaproof oplossing om de jaarlijkse dag toch te laten doorgaan, waarin begeleiders in de buitenschoolse opvang worden ondersteund.

Traditiegetrouw organiseert Blenders/KIKO op de derde vrijdag van september de Dag van de Begeleiding! Vanuit hun visie wil Blenders/KIKO begeleiders in de buitenschoolse kinderopvang stimuleren en begeleiden in het uitbouwen van een rijke speelomgeving voor de kinderen. Daarnaast is de Dag van de Begeleiding ook het moment waarop de begeleiders in de bloemetjes worden gezet.

Voor de begeleiders was het dit jaar een extra uitdaging om de kinderen een aangename tijd te laten beleven en een warm en huiselijk gevoel te geven! Ze hebben een enorme flexibiliteit aan de dag gelegd om zich elke keer opnieuw aan te passen aan de wijzigende maatregelen. Telkens weer traden zij buiten hun comfortzone en gingen daar waar nodig en met de middelen die er waren “COVID-19 proof “opvang organiseren. Blenders/KIKO daagde de begeleiders uit om ook voor deze Dag van de Begeleiding 2020 buiten hun comfortzone te treden! Voor het eerst organiseert Blenders/KIKO een ONLINE EDITIE van de Dag van de Begeleiding. En het enthousiasme is groot: 116 begeleiders verspreid over 14 teams uit Dessel, Geel, Herenthout, Merksplas, Laakdal, Niel en Rijkevorsel hebben deelgenomen om via Zoom 2 workshops te volgen, uitgewerkt op maat.

Tijdens de workshop Tem je wolf werden ze door Leen Dewulf uitgedaagd om rust te vinden in zichzelf en zo hun eigen kracht in het werkveld te ontdekken. Een sterke combinatie om er te staan als begeleider van kinderen en  hun ouders, zeker in deze uitdagende tijden. (www.temdewolf.be)

Vervolgens gingen ze aan de slag met een “zeewaardige DoeDoos op drift” vol aangespoelde strandjuttersmaterialen waarbij hun survivalkennis meer dan van pas kwam. Ze bouwen een boomhut van minstens 13 verdiepingen, een eiland met levensgrote ijslolly’s, zeemeermin en een aangespoelde vis.

Velen zullen dit “driftig” avontuur nog eens overdoen samen met de kinderen, die dit avontuur op een creatieve en inventieve manier hebben doorstaan! (www.doedoos.be)

Blenders lanceerde De Doedoos eerder dit jaar, tijdens de lockdown.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.