Nieuws Kempen Dancing Reflex trekt er na 29 jaar de stekker uit

Dancing Reflex trekt er na 29 jaar de stekker uit

Dancing Reflex trekt er na 29 jaar de stekker uit

reflex“We nemen het besluit, de stekker gaat eruit. Het waren 29 mooie jaren, maar onze koers is gevaren.” Met die mededeling op de website kondigt zaakvoerder Luc Verbeek het einde aan van discotheek Reflex in Westerlo. Moegestreden, zegt hij.

Reflex is een naam als een klok in het Kempense uitgaansleven. Na meer dan een kwarteeuw vindt er zaterdag het laatste feestje plaats en dan gaat de zaak op slot. En daar zijn verschillende redenen voor. Allereerst is er de diefstal van afgelopen zomer. Toen gingen dieven aan de haal met de kluis na een succesvolle Beach Party. Ook de aansluitende fuif waarbij de beelden van de daders op een groot scherm werden getoond, zette de politie niet op het spoor van de inbrekers en de ontvreemde tienduizenden euro’s.

Oneerlijke concurrentie
Maar er zijn meer factoren, zegt Luc Verbeek in Gazet Van Antwerpen. “Al jaren klaag ik de oneerlijke concurrentie met festivals, fuiven en jeugdhuizen aan. De controles in discotheken zijn omgekeerd evenredig met die bij onze concurrentie. Op 2.000 controles in discotheken stelde de overheid amper 5% inbreuken vast. Bij fuiven, evenementen, festivals en zelfs jeugdhuizen noteerden ze op 100 controles 70 procent inbreuken. Het was niet langer houdbaar om te concurreren als de overheid met 2 maten en 2 gewichten meet.”

Reflex kende een gouden periode in de jaren ’80 en ’90. De voorbije jaren zag de discotheek zijn bezoekers afnemen en daar kon ook een recente, forse investering in de verlichting geen verandering in brengen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer