Nieuws Kempen De Ark, Molse Bouwmaatschappij en Sociaal Verhuurkantoor Noorderkempen smelten samen tot Woonboog

De Ark, Molse Bouwmaatschappij en Sociaal Verhuurkantoor Noorderkempen smelten samen tot Woonboog

De Ark, Molse Bouwmaatschappij en Sociaal Verhuurkantoor Noorderkempen smelten samen tot Woonboog

TURNHOUT – Twee Kempense sociale huisvestingsmaatschappijen en een sociaal verhuurkantoor fusieren in 2023. Woonboog wordt de nieuwe woonmaatschappij in Baarle-Hertog, Balen, Beerse, Dessel, Kasterlee, Lille, Mol, Oud-Turnhout, Retie, Turnhout en Vosselaar.

De fusie komt er op vraag van de Vlaamse regering, die het sociaal woonlandschap in Vlaanderen wil moderniseren. Binnen elke gemeente mag nog maar één woonmaatschappij als sociale woonactor actief zijn.

Woonboog moet symbool staan voor de verbinding van mensen en buurten. “De drie huidige maatschappijen bouwen samen aan een nieuwe, slagkrachtige woonmaatschappij waarin mensen centraal staan”, belooft Sara Vallers, algemeen coördinator van Sociaal Verhuurkantoor Noorderkempen.

Woonboog verhuurt ongeveer 4.700 woningen. “We bouwen en renoveren continu op maat van onze doelgroepen”, belooft Erik Schoofs, directeur van de Molse Bouwmaatschappij. “Als private eigenaar kan je jouw woning via ons verhuren.”

Kassandra Driezen, waarnemend directeur van De Ark, benadrukt dat aan de huidige dienstverlening niet wordt geraakt: “De kantoren in Mol en Turnhout blijven behouden.”

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.