Nieuws Kempen De Ark van Noë kan weer varen

De Ark van Noë kan weer varen

De Ark van Noë kan weer varen

ark van noeEr is eindelijk een nieuwe uitbater voor het recreatiedomein Ark van Noë in Lichtaart. Het schepencollege van Kasterlee sloot een overeenkomst met de vzw de Wimpe, die het domein voor een periode van 50 jaar zal ontwikkelen en beheren.

Op het 4 ha grote domein bevinden zich onder andere een gebouw met ruim terras en speeltuin, een vroegere zwemvijver en een visvijver. In 2010 werd de gemeente Kasterlee eigenaar. Na de opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan en een businessplan begon de zoektocht naar een uitbater. Het gemeentebestuur wilde een project dat past binnen de missie van dit domein nl. voor jong en oud ontspanning, avontuur en natuurbeleving aanbieden. Gezinnen, scholen, verenigingen en bedrijven kunnen er in een rustige en groene omgeving ontspannen, bijleren, vergaderen of gewoon genieten van de omgeving en van een hapje en een drankje.

Meerjarenplan
Vzw De Wimpe is niet aan zijn proefstuk toe. In Herenthout bouwden ze een verhuurdienst voor kajaks en kano’s uit en kan je hun houtambachtenmuseum ‘De Wimpe’ bezoeken. Nu willen ze een tweede pijler uitbouwen in Lichtaart om hun activiteitenaanbod te verruimen.

In zeven jaar tijd zullen ze het volledige terrein renoveren en een nieuw horecagebouw optrekken. De eerste jaren zal er in afwachting van de aanleg van de winterdijken kleinschalig begonnen worden maar daarna zullen ze er volop voor gaan om de Ark weer in zijn oude glorie te herstellen. Vissen, kajakken, petanquen, schaken, beachvolley, barbecueën, spelen, teambuildingactiviteiten, evenementen, enz. zulllen er allemaal mogelijk worden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer