Nieuws Kempen De challenge van Dominic De Gruyter

De challenge van Dominic De Gruyter

De challenge van Dominic De Gruyter

PFL uit Beerse is sterk aan het uitbreiden. Om deze groei mee waar te maken, is het audiovisuele bedrijf van Dominic De Gruyter volop op zoek naar maar liefst 20 nieuwe project managers. “Een hele uitdaging, maar ik wil over een half jaar mijn doel toch bereikt hebben”, aldus De Gruyter.

PFL begon eind maart aan de bouw van een nieuw gebouw. “Binnenkort, in december, openen we ons nieuwe gebouw. Dan hebben we meer plaats voor onze activiteiten, en dat is nodig.  We hebben een aantal vaste opdrachten voor de Europese Commissie en bij Vlaamse kenniscentra”, aldus zaakvoerder Dominic De Gruyter.

In het coronajaar heeft PFL al 17 extra mensen aangenomen, maar dat blijkt nu niet meer genoeg te zijn. “Met de uitbreiding van de afdeling in Barcelona komen er meer internationale jobs binnen. Nu zoeken we specifiek teamleiders, met ervaring in het audiovisuele. We hebben al veel toegewijde mensen met het juiste potentieel, die we verder aan het opleiden zijn. Maar intussen moeten we onze opdrachten en onze klanten goed kunnen blijven helpen. Afgelopen week heb ik tegen een paar klanten ‘nee’ moeten zeggen, en dat doen we absoluut niet graag.”

“Het is zeker een job met actie, omdat we met deadlines werken die niet te verplaatsen zijn”, vult De Gruyter aan. “Je kan niet tegen een minister zeggen: kom morgen maar terug. Het is telkens met het hele team presteren op het eigenlijke moment. Het moet elke keer weer tip-top zijn. Om dat in goede banen te leiden, hebben we projectmanagers nodig. Een spannende job dus. Wij zijn constant bezig met teamsport.”

“Iemand zei me: Dominic, 20 man vinden, dat is niet te doen. En ik heb tegen mezelf gezegd: ik zal ervoor zorgen dat dat wel kan. De reacties op mijn oproep – onder andere via LinkedIn – zijn tot nu toe heel leuk. Ook mensen uit het audiovisuele wereldje hebben al positief gereageerd. We hebben vooral technici nodig met ervaring, en affiniteit met licht, geluid, standenbouw of video. Goed Engelstalig, en liefst ook met goede kennis van het Nederlands. Over een half jaar hoop ik de vacatures ingevuld te hebben.”

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.