Nieuws Kempen De laatste Turnhoutse Variathlon moet knallen

De laatste Turnhoutse Variathlon moet knallen

De laatste Turnhoutse Variathlon moet knallen

variatlonZaterdag 26 september vindt de 22ste editie plaats van de Turnhoutse Variathlon. Dat wordt meteen ook de laatste want de organiserende vzw stopt met de organisatie. Andere sportieve en professionele uitdagingen en de steeds groter wordende en soms onoverbrugbare last voor het bekomen van vergunningen, liggen aan de basis van deze beslissing. Voor deze laatste editie trekt de organisatie alle registers open. Ze nodigt bij deze ook bedrijfsteams uit om zich in te schrijven.

De Turnhoutse Variathlon, een pionier in de avonturensporten, is een organisatie van de vzw Buiten Gewoon Sporten. In teamverband word je uitgedaagd allerlei proeven te doen waarbij kracht, techniek, uithouding, denkvermogen en teamspirit centraal staan. “De afgelopen jaren hadden we een zestig tot zeventig ploegen van drie tot vijf deelnemers”, vertelt voorzitter Christophe Kox. “Onder hen ook een tiental bedrijfsploegen. De ploegen komen uit heel Vlaanderen en we hadden ook al een aantal buitenlandse deelnemers. We kiezen steeds voor de creatieve oplossing, voor onbekende en avontuurlijke sporten zoals mountainbike, schietproeven, teambuildingsproef, spitsvondige waterproeven, stoere krachtproef, enz.”

XL-final run
Het woog voor de organisatie steeds zwaarder om tijd vrij te maken om ieder jaar de creatieve lat hoog te houden. “We zijn met acht-negen mensen en hebben allemaal een druk professioneel leven”, aldus Kox. “We beslisten om van deze 22ste editie de laatste te maken, maar we willen eindigen in schoonheid. Voor deze laatste editie pakken we uit met een XL-final run, een tocht aan de hand van een kaart waar onderweg een tiental kleinere maar uitdagende opdrachten moeten worden uitgevoerd. We willen mensen nog één keer laten genieten van het avontuurlijke sportleven.”

Deelnemers kunnen zich inschrijven en de organisatie kijkt hierbij in het bijzonder naar bedrijventeams die hier een soort van teambuilding van willen maken. Het maximum aantal ploegen ligt vast op honderd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer