Na de bekendmaking van De Kristallen Kroon donderdag in de school Sint-Jozef in Geel, vlogen vrijdag de potjes kip curry aan de lopende band de deur uit bij Keurslager Peter & Kim op de Antwerpsesteenweg in Vosselaar. De bekroonde slager kon zelf niet bij de prijsuitreiking aanwezig zijn, maar hij kreeg vrijdagochtend van een collega de welverdiende beker overhandigd. Die beker staat nu te pronken in de keurslagerij naast alle verse salades en andere vleesproducten.
Met De Kristallen Kroon daagt de Vereniging van Keurslagers de 160 aangesloten slagers ieder jaar uit om een welbepaald product in te dienen. Dit jaar boog de deskundige jury, voorgezeten door topchef Wout Bru, zich over een heleboel potjes kip curry. Uiteindelijk kwam de bereiding van Peter Goossens uit Vosselaar als beste uit de bus.

“We hadden eigenlijk niet verwacht dat we zouden winnen. Deze prijs is in ieder geval een hele eer”, vertelt Peter Goossens, niet te verwarren met zijn bekende naamgenoot in de culinaire wereld. “Het recept van onze kip curry is nochtans heel simpel. We gebruiken alleen kip, mayonaise en curry, maar dan wel in de juiste doseringen. Naast onze krabsalade en tuinsalade is kip curry een van onze populairste producten, en vanaf nu wellicht nog meer.”
De keurslagerij van Peter en Kim is al sinds 2012 een vaste waarde in het centrum van Vosselaar. In 2014 eindigden ze al op een mooie tweede plaats in de Kristallen Kroon bij de verkiezing van de beste chipolata. Voor 100 gram kip curry betaal je bij Keurslager Peter & Kim 2,1 euro.