Nieuws Kempen De PRESS wil jonge ondernemers onderdak bieden

De PRESS wil jonge ondernemers onderdak bieden

Datum: 06.06.2007 Drukkerij De Press Laakdal ABMT Jan Larosse Architectuur Interieur Panorama © Dominic Verhulst

De PRESS wil jonge ondernemers onderdak bieden

LAAKDAL – De PRESS, drukkerij en uitgeverij in Laakdal, stelt een deel van zijn gebouw ter beschikking van jonge ondernemers. De PRESS heeft ruimte over nadat het een deel van zijn activiteiten heeft afgebouwd en die ruimte wil het voor een prijsje ter beschikking stellen aan starters.

“We zijn allemaal jong geweest”, stelt Jonny Janssens van drukkerij de PRESS. “Ik weet ook nog hoe moeilijk het is om als startende ondernemer voet aan de grond te krijgen. Daarom stel ik nu drie kantoorruimtes in ons gebouw ter beschikking aan jonge ondernemers, het liefst uit een creatieve sector, omdat dat het beste aansluit bij ons eigen bedrijf.”

Aanleiding voor dit aanbod is dat de PRESS vorig jaar is gestopt als uitgever van Close magazine, Boerenbelang en Nieuwsblad van Geel. Daardoor is er kantoorruimte vrij gekomen. “Een kantoorruimte van 25 vierkante meter willen wij nu verhuren voor 650 euro per maand”, rekent Janssens. “Misschien is verhuren zelfs veel gezegd, want in die prijs zitten onder meer meubels, verwarming, elektriciteit, internet, onderhoud en het gebruik van gemeenschappelijke voorzieningen als de keuken, een grote vergaderzaal, parking en dergelijke. Eigenlijk gaat het er vooral om dat de kosten zijn gedekt. Er is ook één kantoor beschikbaar waar 6 mensen kunnen werken. En er is beperkte opslag mogelijk.”

Strategisch

Jonny Janssens benadrukt dat het gebouw van de PRESS wel wat mogelijkheden biedt voor jonge ondernemers om zich zichtbaar te maken. “We gaan op het gebouw LED-boarding aanbrengen. Op die schermen kunnen dus ook de namen van de nieuwe firma’s verschijnen. Ons gebouw is gelegen naast de E313. Dat is niet alleen een plek waar veel mensen passeren, het is ook een strategisch interessante locatie op de as tussen Antwerpen en Limburg.”

Co-working

Janssens rekent erop dat de beschikbare ruimte in het gebouw snel een nieuwe invulling krijgt als een creatieve co-working plek. “Het is vooral de bedoeling om hier te kunnen samenwerken in een open cultuur. Zo heb je als jonge ondernemer toch nog collega’s waarmee je van gedachten kan wisselen of aan wie je eens raad kan vragen.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.