Nieuws Kempen De Troef stopt als concessiehouder Turnhoutse Stadsboerderij

De Troef stopt als concessiehouder Turnhoutse Stadsboerderij

De Troef stopt als concessiehouder Turnhoutse Stadsboerderij

Eind 2019 verleende Stad Turnhout de concessie van de Stadsboerderij opnieuw aan maatwerkbedrijf De Troef vzw, na een eerste periode van vijf jaar. De hernieuwde concessie werd in principe afgesloten voor een periode van elf jaar. Maar in 2020 kwam er een kink in de kabel, na een klacht van enkele leden van de zelfoogsttuin. Er werd een traject opgestart om het vertrouwen tussen de verschillende partijen te herstellen. Maar nu, een jaar later, besluiten Stad Turnhout en De Troef om in vriendschap uit elkaar te gaan.

 

 

Medewerkers en bestuurders van De Troef kregen te weinig vertrouwen om hun ondernemerschap uit te oefenen. In het afgelopen anderhalf jaar voelden zij geen comfort bij de continu geëiste verantwoording en de soms harde kritiek en communicatie van enkele leden. “Het principe van ledenparticipatie moet voor ons duidelijker begrensd worden. Ondanks constructieve inspanningen van de meeste betrokkenen, was een  samenwerking in vertrouwen niet meer mogelijk en besluit De Troef om de uitbating stop te zetten”, klinkt het.

Het stadsbestuur op zijn beurt hecht belang aan betrokkenheid en participatie, aangezien de Stadsboerderij een project voor de gemeenschap is. “De regelgeving en deontologie die eigen is  aan een openbaar bestuur, vereisen bovendien een transparante werking en heldere procedures binnen elk partnerschap. Stad Turnhout concludeert dat De Troef niet langer de partner is om het project uit te voeren”, aldus het Turnhoutse stadsbestuur.

De Stadsboerderij wilde het principe van de korte keten promoten en stad en platteland verbinden. Met het initiatief wilde Stad Turnhout een voorbeeld stellen. Die visie heeft De Troef altijd mee uitgedragen, vanuit de eigen missie als sociale onderneming. Vanuit dat oogpunt engageert De Troef zich om de overgangsperiode nog correct en conform de concessie uit te lopen en alle taken op te nemen die vastgelegd zijn. Voor de leden van de zelfoogsttuin wordt het lopende seizoen gewaarborgd.

Het stadsbestuur start nu met de voorbereidingen voor een nieuwe exploitatie van zowel de Stadsboerderij als de zelfoogsttuin.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer