De Voka Prijs Ondernemen 2021 gaat naar …

Groep Van Roey, het bouwbedrijf uit Rijkevorsel, is door een expertenjury gekozen tot winnaar van de Voka Prijs Ondernemen 2021. De prijs is een erkenning van Voka - Mechelen-Kempen. Cfo Nancy Vervoort kreeg de prijs uit handen van Annelies Verlinden, minister van Binnenlandse Zaken. Ook Tailormate en Orakel Group zijn op het gala in de prijzen gevallen.

Voor de 35e keer heeft de Voka-Kamer Mechelen-Kempen de Prijs Ondernemen uitgereikt. Op dit event bekroont Voka het beste wat de ondernemersregio te bieden heeft. Bijna 300 ondernemers hebben het event live bijgewoond, vanuit het Cultuurcentrum Zwaneberg in Heist-op-den-Berg. Onder de aanwezigen ook Annelies Verlinden, minister van Binnenlandse Zaken, en een heel aantal burgemeesters uit de regio.

De hoofdprijs - de Prijs Ondernemen – is dit jaar voor bouwbedrijf groep Van Roey. Ze hebben de meeste punten gekregen van de jury. “De jury heeft onder meer gekeken naar durf en ambitie, de wil om te innoveren en de vernieuwende bedrijfscultuur", liet Annelies Verlinden weten bij de uitreiking.

"Wij zijn ontzettend blij met deze prijs", zei Nancy Vervoort, CFO van groep Van Roey. "Wij hebben als groep geen duurzaamheidsstrategie, maar een duurzame strategie. We proberen elke dag opnieuw, met onze 1.200 medewerkers, een tastbare bijdrage te leveren aan een aantal maatschappelijke uitdagingen. Het doet goed als al dat werk door andere ondernemers wordt geprezen." Voka Lokaal Noord - één van de negen lokale afdelingen van Voka Mechelen-Kempen - zal op 15 oktober groep Van Roey in de bloemetjes zetten tijdens 'Café Content'.

Ook Orakel Group uit Retie, producent van onder meer ecologische polsbandjes en jetons voor festivals, is in de prijzen gevallen. Zij kregen de Prijs Duurzaam Ondernemen. Ze werken met grondstoffen die volledig recycleerbaar zijn. Tegen 2023 willen ze volledig CO²-neutraal zijn. De Prijs Innovatief Ondernemen ging naar standen- en interieurbouwer Tailormate uit Mechelen.