Nieuws Kempen De Watermolen heropent met nieuwe chef-kok

De Watermolen heropent met nieuwe chef-kok

Tuur Mertens

De Watermolen heropent met nieuwe chef-kok

Voor restaurant De Watermolen in Kasterlee zal de heropening van de horeca de start van een nieuw hoofdstuk zijn. Er staat een nieuwe chef-kok aan het fornuis. Tuur Mertens is met zijn 19 jaar piepjong en studeerde af aan hotelschool Spermalie in Brugge. De jonge chef kan ondanks zijn jonge leeftijd al terugvallen op een mooie lijst aan ervaringen. De keuken van De Watermolen kent hij al, want Tuur werkte er als jobstudent naast voormalig chef Dirk Wittebrood.

Zaakvoerder Toon Biermans ging niet over een nacht ijs toen hij Tuur in zijn nieuwe rol zette. “Ik ben mij er van bewust dat hij nog jong is en weinig ervaring heeft, maar ik heb er alle vertrouwen in dat hij gaat groeien in zijn rol.”

Toen Dirk aankondigde dat hij een carrièreswitch wilde maken, moest de restaurantuitbater op zoek gaan naar een waardige vervanger. “Dan zijn er twee mogelijkheden: ofwel kies je iemand met pakken ervaring, maar die ons restaurant niet kent. Ofwel neem je iemand van binnen het eigen huis. In eerste instantie viel mijn oog niet direct op Tuur. Maar toen hij meedeed met een gerenommeerde wedstrijd, zag ik hoeveel passie en sérieux hij hiervoor aan de dag legde. Toen besefte ik dat Tuur  een goede optie was.”

Tuur deed stage bij Likoké – het Franse restaurant van Piet Huysentruyt – en werkte al bij La Ghironda in Meerhout en bij Pot-au-Feu in Olen. Door zijn deelnames aan grote wedstrijden toonde hij dat hij gastronomisch een trapje hoger wilde gaan. Zijn nieuwe opdracht in De Watermolen ziet hij volledig zitten.

“Stress heb ik niet echt, nee, omdat ik weet dat ik me voor 200% ga geven. En ik krijg ook nog de ondersteuning van het keukenteam, het zaalteam en van Toon. Dirk was ook een goede leermeester voor mij, en blijft bereikbaar om me te ondersteunen waar nodig. En het succes van een restaurant is veel meer dan de chef die in de keuken staat.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Mol
Mol

Cosy in de Corbiestraat

Vanaf begin mei tot en met eind oktober tovert het Molse gemeentebestuur de verkeersvrije Corbiestraat om tot Cosy Corbie. In… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.