Nieuws Kempen Degustatiebox van Sterkstokers vervangt recepties

Degustatiebox van Sterkstokers vervangt recepties

Degustatiebox van Sterkstokers vervangt recepties

“What doesn’t kill you, makes you stronger”, zegt Thomas Cuyvers van Sterkstokers. Tevreden kijkt hij terug op het coronajaar 2020: groei, extra personeel en een nieuw gebouw. Met het versturen van degustatieboxen vond Sterkstokers een sterk alternatief voor bedrijfsevents.

Het bedrijf mocht al zo’n 1.000 degustatieboxen opsturen. Bedrijven zien hierin een alternatief voor een bedrijfsvoorstelling aan klanten, een personeelsfeest of een informele drink. Ook Voka maakte al gebruik van het concept van Sterkstokers.

“Via een online meeting kunnen genodigden een bedrijfspresentatie volgen, en tegelijk degusteren.” De organisator bezorgt een lijst met ‘genodigden’ aan Sterkstokers. Die zorgt dan op zijn beurt voor de verzending van de dozen, met 5 stalen van 5 cl, 2 flesjes tonic, een proefglas, een flyer en eventueel een brief van het bedrijf. “Dat kan nog eens plezant zijn, samen met collega’s het glas heffen, zonder dat je achteraf naar huis moet rijden”, vertelt Thomas Cuyvers van Sterkstokers.

Handgels

Sterkstokers is de traditionele stokerij van Thomas Cuyvers en Karin Van Looveren. De vooruitzichten voor 2020 waren bijzonder goed voor Sterkstokers. Het bedrijf zat in een forse groei, maar toen corona kwam opzetten, krabden Thomas en zijn team toch even achter de oren. “Corona zorgde ervoor dat we snel moesten schakelen. In maart begonnen we met de productie van handgels en ontsmettingsalcohol. Toen in mei de horeca opnieuw opende, zwengelde de verkoop weer aan. Het was dan ook een typische terraszomer.”

Bedrijfsbezoeken

Na de zomer viel alles weer stil. Met het vooruitzicht van nieuwjaar, de tijd van relatiegeschenken en bedrijfsevenementen in de stokerij, moest het bedrijf een alternatief zoeken. “We gingen met ons team brainstormen, en vanuit de input van onze medewerkers groeide het idee van de degustatieboxen. We experimenteerden met de verpakking, tot alles veilig – zonder glasbreuk  – bij de eindklant kon komen.”

Nieuwe medewerkers en nieuw gebouw

In 2020 kon Sterkstokers 3 nieuwe mensen aanwerven. Volgend jaar zoekt het bedrijf nog 2 extra personeelsleden. “We werken nu met 8 vaste medewerkers. Tijdens de feestdagen komen daar nog eens 3 interims bij”.

Sterkstokers verhuisde in november van Hoogstraten naar Sint-Lenaarts (Brecht), waar ze een nieuw gebouw aan het kanaal betrekken. Daardoor is er ruimte voor grotere proeverijen en bedrijfsevents.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kasterlee
Kasterlee

Geen deuntjes in de straten

Het zonnige weer van de afgelopen dagen doet normaal de harten van ijsverkopers sneller slaan. Alleen zijn veel ijsventers teleurgesteld… Lees meer

Geel, Lille
Geel

4 faillissementen in de Kempen

De Rechtbank van Koophandel in Turnhout heeft deze week 4 faillisementen uitgesproken. Schuldeisers kunnen binnen de termijn van 30 dagen… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Kempen
Kempen

Wie koopt de Reflex of de Cobra?

Er komt een nieuwe en exclusieve Monopoly-uitgave: Monopoly Discotheken. Op het bord is er plaats voor 22 legendarische discotheken uit het… Lees meer