Nieuws Kempen Delhaize investeert 4 miljoen euro in nieuwe supermarkt

Delhaize investeert 4 miljoen euro in nieuwe supermarkt

Dirk Gilis, Ilya Van den Borre, Vera Celis en Raffael Li Petri. Foto: Hans Otten.

Delhaize investeert 4 miljoen euro in nieuwe supermarkt

GEEL –  Sinds woensdagavond is de nieuwe supermarkt op de Antwerpsesteenweg geopend. Die vervangt het kleinere warenhuis in Sint-Dimpna, dat zondag finaal sloot. Het prijskaartje van het nieuwe filiaal? 4 miljoen euro.

Met een grote uitverkoop sloot Delhaize afgelopen zondag zijn filiaal op Logen, in de schaduw van de Sint-Dimpnakerk. Op donderdag 1 december ging een gloednieuwe supermarkt van de keten open op de Antwerpseweg, in het pand waar tot voor een aantal jaren een filiaal van een bekende Duitse concurrent gevestigd was. Aangezien de zaakvoerders het pand huren, konden ze hun budget vooral investeren in de inrichting ervan.

Net als andere nieuwe winkels is de vestiging op de Antwerpseweg volledig CO2-neutraal. De verwarming gebeurt via warmtepompen, er is een ultrazuinig ventilatiesysteem en voor de koeling wordt CO2 gebruikt. Buiten is het aantal stallingen voor fietsen verdubbeld. “De directie van Delhaize ging ook mee in de voorwaarden die we als stadsbestuur oplegden”, zegt burgemeester Vera Celis (N-VA). “Zo spreken we hier niet langer over de enorme asfaltvlaktes zoals je die bij klassieke warenhuizen ziet. Er is flink aan ontharding gedaan.”

 

 

Foto: Hans Otten.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.