Nieuws Kempen Derde keer goede keer: eindelijk opendeurweekend bij Tika & Pinakel

Derde keer goede keer: eindelijk opendeurweekend bij Tika & Pinakel

Derde keer goede keer: eindelijk opendeurweekend bij Tika & Pinakel

HERSELT – Stef De Raes en Vera Mariën uit Herselt hebben hun huis deels omgevormd tot de showroom van hun winkel met landelijke interieurdecoratie. Tien maanden na de opening organiseren ze eindelijk hun eerste opendeurweekend.

Stef heeft een bedrijf gespecialiseerd in lichtreclame en staalconstructie, The Sign Company. Tika & Pinakel werd geboren uit de voorliefde van hem en zijn vrouw voor stoere en sobere landelijke interieurdecoratie en meubelen. “Een stijl die erg geliefd is in Nederland en ook in Vlaanderen opkomt. De naam verwijst naar twee producten die we verkopen. Een tika is een Indisch potje, een pinakel een houten torenspits.”

Opvallend: Stef en Vera verkopen hun producten van thuis uit. “We wonen in onze showroom, ja. Dingen uitstallen op een rek is mooi maar als je het presenteert in een omgeving, spreekt het toch meer aan. Beneden staan er producten in onze hal, het salon en de buitenkeuken, boven zijn de vide en de 2 logeerkamers goed gevuld.”

De ‘in-house’ woonwinkel opende in december 2019. Door het coronavirus moest het eerste opendeurweekend in april en in augustus uitgesteld worden. “Maar op 3 en 4 oktober kan alleen slecht weer nog roet in het eten gooien. We serveren een hapje en een drankje en voor iedere bezoeker is een geschenkje voorzien. Reserveren is niet nodig, we zorgen voor de nodige spreiding zodat het veilig en leuk blijft.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.