Nieuws Kempen Deur op slot voor vuurwerkverkopers

Deur op slot voor vuurwerkverkopers

Deur op slot voor vuurwerkverkopers

Feesten zonder vuurwerkHandelaars in vuurwerk kunnen hun deuren maar beter sluiten. Tenminste, dat vinden de gemeentebesturen van Mol, Balen en Dessel, de plaatselijke politiezone en de vzw Help Brandwonden Kids. Ze voeren een intensieve eindejaarscampagne tegen vuurwerk met oudjaar en zetten daarvoor affiches en Facebook in.

Al enkele jaren vragen de gemeentebesturen om geen vuurwerk af te steken op oudjaar, maar die oproep kent weinig gevolg. “De dagen nadien ontvangen we talrijke negatieve reacties van tegenstanders. Ze verwijzen daarbij naar kleine kinderen die ’s nachts wakker schrikken, angstige en weggelopen dieren, het brandgevaar, het afval op de straat,…”, zeggen de drie gemeenten in een mededeling. “Mede dankzij de vzw Help Brandwonden Kids weten we bovendien dat veilig vuurwerk niet bestaat. Vorig jaar raakten in ons land tijdens de eindejaarsperiode 74 mensen ernstig gewond door feestvuurwerk.”

Affichecampagne
Dit jaar gooien ze het over een andere boeg. Ze roepen iedereen op om een affiche op te hangen met boodschappen als ‘Wij feesten zonder vuurwerk’ of ‘Wij hebben geen vuurwerk nodig om te knallen’. De affiches zijn verkrijgbaar in de gemeentehuizen. Naast de affiche wordt iedereen opgeroepen tijdelijk de profielfoto aan te passen op Facebook met de persoonlijke boodschap: ‘Ik feest zonder vuurwerk’. Hiervoor wordt een sjabloon ter beschikking gesteld.

En in de plaats van je centen letterlijk in de lucht te schieten, nodigen de gemeenten uit om een gift te doen aan de vzw Help Brandwonden Kids.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer