Nieuws Kempen DiBO zet Vosselaar onder stoom

DiBO zet Vosselaar onder stoom

DiBO zet Vosselaar onder stoom

diboDiBO Cleaning Systems uit Arendonk heeft zijn eerste nieuwe multifunctionele stoomtrailer geleverd in de provincie Antwerpen, meer bepaald aan de gemeente Vosselaar. Dat gebeurde via dealer H.H. Services. De machine laat gemeentebesturen toe om onkruid op een milieuvriendelijke manier te bestrijden maar kan worden ingezet voor nog meer toepassingen. Daarmee onderscheidt DiBO zich van gelijkaardige aanbieders.

Sinds 1 januari 2015 is het voor openbare besturen in België wettelijk verboden om onkruid te bestrijden met pesticiden. Het antwoord daarop van DiBO is de JMB-M hogedruktrailer met stoomfunctie. “Naar gemeentebesturen is dat de enige echte oplossing binnen de nieuwe wetgeving”, zegt Hugo Hendrickx van H.H. Services, die sinds 2014 voor DiBO de verkoop doen in de Benelux binnen de openbare en non-profitsector. “Concurrenten hebben een gelijkaardig toestel dat water verwarmt tot 99 graden en dat alleen voor onkruidbestrijding kan dienen. Onze machine verwarmt tot 150 graden en is het hele jaar door inzetbaar, bijvoorbeeld ook voor het reinigen van monumenten, het verwijderen van graffiti, voor desinfectering. En hij verbruikt 3 tot 4 liter water per minuut, wat de helft is van de andere toestellen.”

Veel in de pipeline
Vosselaar is de derde gemeente in België die overgaat tot een aankoop. “We hebben de stoomtrailer in november vorig jaar gelanceerd”, zegt Hendrickx. “De eerste verkopen zijn zeer snel gegaan. Om aan openbare diensten te leveren moet je rekening houden met een lange procedure: budgetten, aanbestedingen, goedkeuringen door college en gemeenteraad. Als we kunnen realiseren wat nog in de pipeline zit, dan wordt 2016 een zeer goed jaar voor DiBO en H.H. Services.” De productie van de JMB-M hogedruktrailer met stoomfunctie gebeurt volledig bij DiBO in Arendonk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer