Het dienstenchequebedrijf Dienstenthuis heeft zich opgewerkt tot de onbedreigde nummer één in de Kempen. De CVBA stelt vandaag zo’n 650 mensen tewerk. Dienstenthuis is gegroeid uit het initiatief van de stad Turnhout (50%) en enkele privé-investeerders.
Met een netto-aangroei over 2012 van 82 bijkomende personeelsleden doet het Dienstenthuis het uitstekend. “Wij hebben nu kantoren in Turnhout (2), Oud-Turnhout, Kasterlee, Retie en Hoogstraten”, zegt gedelegeerd bestuurder Tim Klaassen. “Ook in 2011 konden we al 100 extra mensen aan het werk zetten.” Dienstenthuis profileert zich dan ook als marktleider voor Randstad en Familiehulp.
De dienstencheques blijven in elk geval heel populair. Ondanks de recente prijsverhoging met 1 euro. Dienstenthuis levert vooral poetshulp en assistentie bij alle mogelijke huishoudelijke taken. “Wij hadden even gevreesd dat de mensen in deze crisis zouden gaan besparen op hun poetshulp maar dat bleek helemaal niet het geval,” zegt Klaassen. “Poetshulp blijkt voor vele zorgbehoevenden een absolute noodzaak en voor vele tweeverdieners is het een onmisbare schakel in het huishouden.”
Omdat kennelijk nogal wat dienstenchequebedrijven vandaag ook extra kosten aanrekenen verwacht Dienstenthuis dat in de toekomst veel klanten en hun poetshulp zullen overschakelen. Dan wordt de overstap van het ene bedrijf naar het andere op basis van kosten en dienstverlening een gegeven zoals dat ook al het geval is in de telecommarkt en de energiesector.
Het Diensterthuis is een CVBA. Dit betekent dat er geen winst moet gemaakt worden. “Wij kunnen daardoor extra middelen inzetten op onze mensen”, zegt Tim Klaassen nog. “Wij zorgen voor een heel specifieke intensieve begeleiding waardoor onze mensen goed gemotiveerd blijven bij hun job.”