Nieuws Kempen Dinner Events dan toch failliet, personeel blijft aan boord binnen Groep Van Eyck

Dinner Events dan toch failliet, personeel blijft aan boord binnen Groep Van Eyck

Dinner Events dan toch failliet, personeel blijft aan boord binnen Groep Van Eyck

In ons overzicht van de falingen van deze week kan u lezen dat ook het faillissement van Dinner Events is ingeleid. Daarmee sluit Groep Van Eyck, waartoe Dinner Events in Malle behoorde, de boeken voor de enige dochteronderneming binnen de groep die niet rendabel was.

Een klein jaar geleden vroeg Groep Van Eyck bij de ondernemingsrechtbank bescherming tegen schuldeisers aan voor Dinner Events. Sindsdien is de cateringgroep aan de slag gegaan met een herstructurering.

Van Eyck draagt een klein deel van de activiteiten van Dinner Events over naar zusterbedrijf Veresto. Alle medewerkers kunnen aan boord blijven.

“We hebben nog lang gewerkt aan een doorstart samen met een partner”, vertelt Jan Van Eyck, zaakvoerder van de groep Van Eyck. “Maar dat spoor bleek toch niet levensvatbaar. Nu hebben we een oplossing gevonden binnen de groep.”

Zorgcateringbedrijf Veresto, werkt nu nog vanuit Olen, maar die activiteiten worden verplaatst naar de vestiging in Malle. Het gebouw in Olen komt vrij, wat mooi uitkomt, want als Veresto in Olen bleef, dan drongen zich investeringen en verbouwingen op om de groei van Veresto te kunnen volgen.

7/7

Groep Van Eyck ziet nog een voordeel in deze verhuizing. De keuken in Malle krijgt zo een constante bezetting en kan zeven dagen op zeven renderen: permanent voor de zorgcatering en de foodcorners; tijdens de weekends ook nog voor evenementen.

Het personeel kan allemaal aan boord blijven. 2 medewerkers in Olen hebben besloten om niet te volgen naar Malle om familiale redenen.

“Met deze stap houden we ook woord”, klinkt het opgelucht bij Van Eyck. “Onze medewerkers bieden we nu een toekomst. Het was steeds onze zorg dat hun grote expertise bij ons bleef. Met de keuze voor dat vertrouwde segment van de events, kunnen we die kennis volop uitspelen.”

De naam Dinner Events zal ophouden te bestaan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer