Nieuws Kempen Dinner Events (Groep Van Eyck) vraagt bescherming tegen schuldeisers

Dinner Events (Groep Van Eyck) vraagt bescherming tegen schuldeisers

Dinner Events (Groep Van Eyck) vraagt bescherming tegen schuldeisers

Eventcateraar Dinner Events uit Malle, die deel uitmaakt van Groep Van Eyck uit Kasterlee, heeft aan de handelsrechtbank bescherming tegen schuldeisers gevraagd via de wet op de continuïteit van de onderneming (WCO). “Rendabiliteit is voor ons in de evenementen actueel moeilijk haalbaar”, zegt eigenaar Jan Van Eyck. “Dit in tegenstelling tot onze andere bedrijven, waar we wel goede cijfers halen.”

“Wanneer je streeft naar zeer hoge kwaliteit en full service is het in de sector van de eventcatering bijzonder moeilijk om rendabel te zijn”, verduidelijkt Jan Van Eyck. “Organisatoren en klanten verwachten scherpe prijzen en hoge kwaliteit. Volkomen terecht. Maar het is moeilijk uitleggen dat door alle omkadering ten velde eenzelfde kwaliteitsgerecht op een event veel duurder is dan in onze eigen zaak.”

De groep vroeg vandaag voor de activiteiten in de eventcatering, die georganiseerd worden vanuit de vestiging in Malle, de WCO aan.

Realiteit liegt niet
“We zetten deze stap met pijn in het hart”, zegt Jan Van Eyck. “We hebben lang en hard gewerkt om dit te vermijden. Maar de realiteit liegt niet. We wilden niet dat deze activiteit op termijn impact heeft op onze rendabele activiteiten zoals de catering in de zorg en bedrijven, feestzalen, restaurants ons seminariecentrum en recreatie. Daar zijn we rendabel en hebben we de ambitie om snel nog duidelijke groei te realiseren.”

Jan Van Eyck hoopt deze periode snel te kunnen afsluiten. “Ik begrijp dat onze naam hiermee mogelijk reputatieschade oploopt”, besluit hij. “Helaas worden wij net als elke andere ondernemer met de harde economische realiteit geconfronteerd. Het motiveert mij alleen maar om tijdens deze episode nog harder te werken samen met onze betrokken medewerkers.”

Het bedrijf zal de eerstvolgende weken een herstelplan uitwerken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer