Dirk Torfs (Flanders Make) in raad van bestuur OMC

Dirk Torfs, algemeen directeur van het onderzoekscentrum Flanders Make, heeft een zitje aanvaard in de raad van bestuur van de Open Manufacturing Campus in Turnhout. “Ik wil bijdragen aan het nieuwe elan van de maakindustrie in Vlaanderen”, zegt hi

j.

Via Flanders Make ondersteunt Dirk Torfs dagelijks Vlaamse maakbedrijven met onderzoek. Concrete productie- en productinnovaties verstevigen de concurrentiekracht. Hierdoor blijven bedrijven in Vlaanderen en worden buitenlandse ondernemingen aangetrokken.

“Vandaag en morgen nog meer is samenwerking de sleutel tot succes. Het laat ons toe om te accelereren in een technologisch steeds sneller evoluerende omgeving. OMC benut een deel van de Turnhoutse Philipssite voor het herontwikkelen van activiteiten, waarbij zowel bestaande als opstartende bedrijven gebruik kunnen maken van de competenties bij Philips. De dynamiek die daar ontstaat, is ongemeen boeiend. Een nauwere samenwerking met Flanders Make kan deze nog versterken.”

Industriële landschap
"Bij de verdere groei van OMC willen we een beroep doen op enkele ervaren ondernemers die het industriële landschap goed kennen, die een sterke affiniteit hebben met technologie & innovatie en die mee aan de kar willen trekken om de industriële positie van Vlaanderen te versterken”, zegt Bart Wuyts, directeur SPK en voorzitter OMC. “Dirk past perfect in dat profiel. We zijn blij dat hij niet veel tijd nodig had om meteen enthousiast toe te happen. Hij gelooft immers ook sterk in ons revitalisatieproject OMC.”

OMC ontstond in de schoot van lampenfabrikant Philips Turnhout. Nieuwe lichttechnologie noopte deze innovatieve wereldspeler tot een herstructurering. Van de nood werd een deugd gemaakt. Het idee rijpte om vrijkomende ruimte en kennis in een campusmodel ter beschikking te stellen aan andere hoogtechnologische spelers. Na een grondige renovatie hebben er intussen 14 bedrijven een onderkomen. Samen bieden ze werk aan meer dan 140 mensen.