Nieuws Kempen DistriKempen breidt uit met Nijlense confituren

DistriKempen breidt uit met Nijlense confituren

DistriKempen breidt uit met Nijlense confituren

distrikempenHet gaat goed met DistriKempen, een samenwerkingsverband van elf producenten van Kempense streekproducten. Om de bestellingen allemaal geleverd te krijgen, werkt Dorien Goris van Distrego, dat instaat voor de distributie, sinds mei vorig jaar voltijds voor het project. Binnenkort komen de confituren van Op Het Veld in Nijlen mee in het assortiment.

Wat destijds startte als een samenwerking tussen 5 producenten, is uitgegroeid tot een verband van binnenkort 12 ondernemers. “Onze klanten vroegen naar ambachtelijke confituren en dan zijn we gaan zoeken”, vertelt Dorien Goris. “We zijn uitgekomen bij Op Het Veld in Nijlen omdat ze op grote schaal kunnen leveren en omdat ze hun eigen producten verwerken. Zo blijft ook ons verhaal intact.”

Andere partners binnen DistriKempen zijn onder meer Appelen Roes (Oud-Turnhout), Agro Franken (Mol-Postel), De Ploeg (Herselt), Geitenkaas Polle (Lichtaart), Wolkenhoeve (Geel) maar ook koffie De Maan (Geel), Hoevekaas Van Roey (Ravels) en Romberama, een amarylliskwekerij uit Loenhout.

Antwerpen en Limburg
De belangrijkste klanten zijn supermarkten (vooral Delhaize en Carrefour), delicatessenzaken en de horeca. De regio waarbinnen wordt geleverd, omvat het grootste deel van de provincies Antwerpen en Limburg. “Mensen kiezen meer en meer voor kwaliteitsvolle en lokale producten”, verklaart Dorien Goris het succes. “Ze gaan meer bewust kopen wanneer het gaat over voeding.” Omdat het vaak om verse producten gaat, worden de meeste regio’s tweemaal per week beleverd. Toppers in het gamma zijn de spekkaasjes van Polle, Postelgras van Franken, appelsap van Roes, vanille-ijs van de Zwaluwhoeve en rijstpap van De Ploeg.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer