Nieuws Kempen Dit jaar geen Winterbar Moose in Heist-op-den-Berg

Dit jaar geen Winterbar Moose in Heist-op-den-Berg

Dit jaar geen Winterbar Moose in Heist-op-den-Berg

HEIST-OP-DEN-BERG – Winterbar Moose deelt in de corona-klappen. De pop-up bar blijft deze winter opgeborgen, voor het eerst sinds 2015.

Winterbar Moose is een van de initiatieven van het bedrijf van zaakvoerder en Heistenaar Jan Moons, dat al ruim 10 jaar actief is in de eventssector.  Helaas liggen er sinds de corona-uitbraak in maart alle activiteiten. Zo gingen de 18 Vlaamse zomeredities van Apérotime niet door. Ook de Seven2one Afterwork parties en de freelance ondersteuning voor onder meer het foodtruckfestival HAP, vielen in het water.

Eventsector volledig plat

“In tegenstelling tot de horeca, die enige compensatie maatregelen krijgt voor de periodes van sluiting, is er op een verdwaalde hinderpremie na geen ondersteuning voor de eventsector.  Tegenover alle gedane investeringen en lopende kosten staan dus geen inkomsten”, vertelt Jan Moons.

Te onzeker

Om toch nog enige economische activiteit te hebben dit jaar, had zaakvoerder Jan Moons gehoopt de winterbar Moose toch nog te kunnen opbouwen:

“Heist is mijn thuishaven en het ‘goede leven’ hier ligt me nauw aan het hart. In tegenstelling tot de andere locaties waar we actief zijn, heb ik hier immers nog een extra persoonlijk engagement als schepen en toekomstig burgermeester. Maar hoe graag ik het ook zou doen, als ondernemer moet ik dit niet alleen emotioneel, maar ook commercieel-economisch afwegen. De bar vraagt een serieuze opbouw, waaraan we eigenlijk deze week zouden moeten beginnen. Gezien de onzekerheid of en hoe we zouden mogen openen, is het risico helaas te groot om er nog aan te beginnen”

Moosebar in 2021

De nu flink uitgebreide winterterrassen van de andere kroegen en Moosebar samen konden samen een sfeervol en corona veilig kerstdorp vormen. Het zal nu zonder de winterbar Moose moeten. Jan Moons vertrouwt erop dat zijn horeca-collega’s er hoe dan ook het beste van zullen van maken. Zelf kijkt hij er naar uit om Moose, samen met alle andere winterbars in Heist, na corona ooit toch opnieuw en op een veilige en verantwoorde manier te heropenen.  “Want net als elke ondernemer wil ik er voor blijven gaan”, zegt een vastbesloten Moons. “Niet alleen om het bedrijf weer te laten bloeien. Ook de vele klanten, de lokale partners, de medewerkers en leveranciers kijken uit naar een volgende editie.”

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Nieuw leven in de discotheek

Eigenaar geeft danstempel een make-over Eigenaar Fred Van Ostaijen vond een geschikte investeerder om Highstraat nieuw leven in te blazen.… Lees meer

Sector
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.