Nieuws Kempen Dr. Paul Stoffels gaat met pensioen

Dr. Paul Stoffels gaat met pensioen

Dr. Paul Stoffels gaat met pensioen

Johnson & Johnson heeft bekend gemaakt dat dr. Paul Stoffels, vice-voorzitter en wereldwijd hoofd van de R&D van Johnson & Johnson, beslist heeft met pensioen te gaan aan het einde van dit jaar. Onder impuls van dr. Stoffels is Janssen Pharmaceutica vandaag een van de grootste en meest succesvolle farmaceutische bedrijven ter wereld geworden, volledig gebouwd op innovatie en met sterke Belgische grondvesten. Het bedrijf telt meer dan 5.100 medewerkers in België verdeeld over 7 locaties, waarvan de belangrijkste in Beerse en Geel.

 

Dr. Paul Stoffels, die zijn loopbaan begon als arts in Afrika en uitgroeide tot een van de meest invloedrijke Belgen in de internationale farmawereld, leerde het geneesmiddelenvak van dr. Paul Janssen en is heel fier dat hij zijn missie heeft kunnen verderzetten: “In de laatste 15 jaar hebben we meer dan 25 belangrijke nieuwe geneesmiddelen ontwikkeld, waarvan 7 recent aan de lijst van essentiële geneesmiddelen van de Wereldgezondheidsorganisatie zijn toegevoegd.”

Hij geniet veel erkenning in de farmaceutische wereld wereldwijd. Door zijn niet aflatende focus op hiv, tuberculose en ebola – de meest ernstige infecties ter wereld – stond hij aan de oorsprong van belangrijke medicijnen. Stoffels zorgde er met Johnson & Johnson Global Public Health voor dat ook mensen uit armere landen toegang krijgen tot geneesmiddelen en vaccins. De ontwikkeling van het covid-vaccin, dat met 1 dosis bescherming biedt, is ook vandaag een belangrijke stap in de bestrijding van de pandemie in de derde wereld.

In 2017 werd dr. Stoffels door koning Filip in de adelstand verheven en ontving hij de titel van baron omwille van zijn uitzonderlijke diensten voor het land.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.