Nieuws Kempen Drie werknemers van groot productiebedrijf uit Geel winnen 2,8 miljoen euro

Drie werknemers van groot productiebedrijf uit Geel winnen 2,8 miljoen euro

Liliane Goor van de Nationale Loterij overhandigt de cheque aan Steven Geerinckx van krantenwinkel De Perschef Liliane Goor van de Nationale Loterij overhandigt de cheque aan Steven Geerinckx van krantenwinkel De Perschef. © Hans Otten

Drie werknemers van groot productiebedrijf uit Geel winnen 2,8 miljoen euro

GEEL – Drie collega’s die al dertig jaar met hetzelfde getallenrooster spelen, hebben samen de Lotto-Jackpot van 2,83 miljoen euro gewonnen. Het trio zit dicht bij de pensioengerechtigde leeftijd.

Op 14 januari waren er in de hoogste rang drie winnaars die elk 2,83 miljoen euro hebben gewonnen. Een van drie hoofdwinnaars is een groepje van drie personen die samen op een groot productiebedrijf in het Geelse werken. Ze zijn zowat dertig jaar geleden met een grotere groep collega’s begonnen met een wekelijkse deelname aan de Lottotrekking. In de loop der jaren is de groep stilaan weggesleten tot nog drie trouwe deelnemers. Daarbij zijn ze in die drie decennia nooit van getallencombinatie gewisseld.

Dagbladhandel De Perschef

“Ze begonnen te spelen in de periode toen er nog maar veertig ballen in de trekking waren. Intussen zijn er dat 43. Ze vertelden dat ze dus altijd een beetje teleurgesteld zijn wanneer er een bal met nummer 41, 42 of 43 uit rolde, want dan hadden ze zeker niet gewonnen”, zegt Steven Geerinckx, die samen met zijn vrouw Venessa Rutten dagbladhandel De Perschef op Rijn in Geel uitbaat. Hij nam de maandag na de trekking contact op met de Nationale Loterij en reed een dag later met de drie onthutste winnaars naar Brussel. “Dat durfden ze zelf niet. Ze zijn al wat ouder en waren nog nooit met de auto in Brussel geweest”, zegt de krantenhandelaar.

Mooie reis

De drie wensen anoniem te blijven, maar volgens de uitbater is het geld ‘bij de juiste mensen’ terechtgekomen. Ze winnen elk iets meer dan 944.000 euro. “We waren helemaal onze kluts kwijt toen we het nieuws vernamen”, vertelt een van de drie winnaars aan de Nationale Loterij. “Met drie collega’s spelen we iedere week mee, maar we hadden nooit eerder een som van enige betekenis gewonnen. Daar ging het ons ook niet over, want het was vooral een leuk tijdverdrijf en het zorgde voor een nauwere band tussen ons. Met het geld gaan we samen een mooie reis maken. Daarnaast delen onze families natuurlijk een stukje in de vreugde. En we hebben ook al een goed doel voor ogen om ook iets terug te geven aan de samenleving.”

Grootste winst van dit jaar

Liliane Goor van de Nationale Loterij overhandigt symbolisch een cheque met 2.833.334 euro aan Steven Geerinckx. Hij baat De Perschef al twintig jaar uit. “Het is 14 jaar geleden dat ik nog zo een grote winnaar in de zaak heb gehad”, vertelt hij. “Maar vooral in de eerste vijf jaar heb ik eigenlijk ieder jaar wel een winnaar van een groot bedrag gehad. Dat is leuk, want je merkt dat de verkoop van de loterijproducten in de weken na zo een winst in de winkel flink stijgt. Hopelijk is dat nu ook het geval. Hier in Sint-Dimpna bloedt het een beetje dood. Omdat Delhaize vertrokken is en Albert Heijn zijn bouwaanvraag weer heeft ingetrokken, verkoop ik hier zelf intussen wat dagelijkse voeding voor onze klanten.”

De 2,83 miljoen euro is meteen de grootste winst die de Lotto dit jaar al opbracht. In 2023 zijn er tot nu toe zeven Jackpotwinnaars geweest met zes juiste cijfers, van wie er zich vier nu miljonair mogen noemen. Vorig jaar waren er in totaal veertig Jackpotwinnaars, wat 29 nieuwe miljonairs opleverde.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.