Nieuws Kempen Drukkerij sponsort negen waterputten in Cambodja

Drukkerij sponsort negen waterputten in Cambodja

Drukkerij sponsort negen waterputten in Cambodja

drukkerij ZwartOpWitZaterdag 22 maart is het Wereldwaterdag, een dag waarop jaarlijks aandacht wordt gevraagd voor de wereldwijde waterproblematiek. Meteen ook een goede gelegenheid om een mooie actie van drukkerij ZwartOpWit uit Herentals onder de aandacht te brengen. Die drukte bij wijze van sponsoring eind vorig jaar gratis de kerstkaarten voor de vzw Kinderen van Cambodja. De Mechelse vereniging verkocht die en kon er negen nieuwe waterputten mee aanleggen.

“De contacten met de vzw liepen via een personeelslid”, legt Sofie Spooren van ZwartOpWit uit. “De vraag kwam of we de kerstkaarten gratis wilden drukken en dat hebben we gedaan. Water is namelijk levensbelangrijk en daar zijn ook wij ons ten volle van bewust.” Door de aanleg van de waterputten moeten de bewoners tijdens het droogseizoen niet meer zo ver te voet gaan om water te halen. Eén van de waterputten kreeg de naam ZwartOpWit.

Ecologisch bewust
“Ook in het dagelijks bedrijfsleven hechten we veel belang om milieubewust en ecologisch om te gaan met ons drukwerk”, vertelt Spooren. “Zo werken we met papier met een FSC-label, milieuvriendelijke inkt en gebeurt de productie volledig in eigen land en beheer. Onze stroom wordt voor de volle 100% opgewekt uit duurzame, onuitputtelijke energiebronnen zoals wind- en waterkracht. We sensibiliseren onze klanten om hun drukwerk te bundelen in één transport. Zo leveren we op vaste dagen waardoor we minder vrachtwagens de baan opsturen.”

Bij de drukkerij werken een 70-tal mensen. Moederbedrijf drukkerij Bulckens viert dit jaar zijn 80ste verjaardag.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer