Nieuws Kempen Drukservice Impressa drukt groener

Drukservice Impressa drukt groener

Drukservice Impressa drukt groener

Drukkerij Impressa uit Herentals heeft meer dan 750 zonnepanelen geplaatst om de drukkerij overdag voor een groot deel van elektriciteit te voorzien. Hiermee wil het bedrijf inzetten op duurzame energie. “Op deze 15 juni, de internationale dag van de wind, windenergie en duurzaamheid, willen we onze keuze voor immer aanwezige en groene energie graag in de verf zetten.”

 

Op het 2.600 m2 grote dak werd een groot zonnepark aangelegd met 754 panelen en een maximum vermogen van 283 kWp.

De eigen zonne-installatie voorziet de drukkerij van een belangrijk deel van haar jaarverbruik. “Bovendien injecteert Impressa nog eens 2/7e van deze opbrengst op het net”, zegt Tom Bongaerts van Impressa, ” in het weekend schijnt immers de zon ook.”  Hiermee komen ze weer een stapje dichter bij hun ambitie om meer duurzaam en meer CO2-neutraal te kunnen produceren.

Liefst ruim voor 2030 wil Drukservice Impressa hier 100% voor gaan. “Meer energie-efficiënte machines, elektrificatie van het wagenpark en eisen daaromtrent naar onze leveranciers en transporteurs passen verder in dit ambitieuze plan.”

Impressa wil ook afvalstromen reduceren en woon-werkverkeer vergroenen. “We gaven dit project de inspirerende naam ‘kingfisher’, genaamd naar het zo kleurrijke maar zeldzame ijsvogeltje”, mijmert Tom Bongaerts.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Baarle-Hertog, Kortrijk
Baarle-Hertog

Afdeling Q-lite kondigt verhuis aan

De West-Vlaamse afdeling van Q-lite verhuist naar innovatie-hub Snowball in Kortrijk. Het hoofdkantoor met fabriek in Baarle van de Kempische… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer