Du Pont investeert in hernieuwbare energie

Du Pont verhuisde een jaar geleden naar een industriegebouw in Grobbendonk. Op de daken van de magazijnen zijn 540 zonnepanelen aangebracht. Zo werkt de groothandelaar in meubelbeslag mee aan de vergroening van het bedrijventerrein in Grobbendonk.

Du Pont wisselde een goed jaar geleden het oude magazijn in Pulderbos in voor een industriegebouw in Grobbendonk. Dit nieuwe pand moest tegemoetkomen aan de uitbreidende activiteiten. Naast groothandelaar in meubelbeslag is Du Pont immers ook uitgegroeid tot producent van onder meer ledverlichting, kast- en binnendeuren en spiegels. Meer dan 9.000 vierkante meter aan fabriekshallen en een nieuwe showroom van 500 vierkante meter boden nog een andere mogelijkheid, namelijk het produceren van hernieuwbare energie.

Lees ook: Groothandel in meubelbeslag wordt ook producent van ‘steel look’ ramen en deuren

Hoewel voor deze duurzame investering geen subsidies werden toegekend, zette Du Pont zijn plannen vastberaden door en sinds kort liggen er 540 zonnepanelen te blinken op de daken van de magazijnen. De zonnepanelen zijn volledig aan het zicht onttrokken en dus werkt Du Pont op een discrete manier mee aan de vergroening van het bedrijventerrein in Grobbendonk.

De verwachte opbrengst van dit geheel aan panelen bedraagt ongeveer 200.000kWh. Zo is deze installatie goed om 67 gezinnen van stroom te voorzien. Du Pont is alvast erg fier dat het bedrijf met eigen middelen een bijdrage kan leveren aan een groenere toekomst.