Nieuws Kempen Dubbelslag voor aannemer Tom Fransen

Dubbelslag voor aannemer Tom Fransen

Dubbelslag voor aannemer Tom Fransen

OUD-TURNHOUT/ RAVELS – Tom Fransen, de man achter Fransen Bouwonderneming en FST Funderingstechniek in Oud-Turnhout is bekroond tot Jonge Vlaamse Aannemer van de provincie Antwerpen. In oktober kreeg hij al een gelijkaardige erkenning en werd toen uitgeroepen tot tot Jonge Vlaamse Aannemer 2019 door de Vlaamse Confederatie Bouw.

Dat Tom Fransen in 2019 deze dubbelslag realiseert, is uiteraard niet zomaar. Naast de sterke groeiprestaties van Fransen Bouwonderneming en FST Funderingstechniek zorgde hij na de overname voor een succesvolle doorstart van CS Raamconstructies en CS Interieur uit Ravels. Meer dan 100 bedreigde jobs werden dankzij de overname gered. Bij CS Raamconstructies zijn nu er zelfs nieuwe vacatures voor de montageafdeling.

Volhouder

Het parcours dat de 42-jarige bouwondernemer Tom Fransen de afgelopen twee decennia aflegde, is zowel uniek als indrukwekkend. Op jonge leeftijd nam hij noodgedwongen het pas opgerichte bouwbedrijfje van zijn vader over. “Als 18-jarige bouwkundig tekenaar wilde ik verder studeren tot industrieel ingenieur. Door de gezondheidsproblemen van mijn vader, moest ik het bedrijfje overnemen. In plaats van op de schoolbanken, was ik dagelijks op de werf. Bovendien zat ik al snel zonder medewerkers. Eén medewerker ging na een maand met pensioen, de andere zag het niet zitten om voor een jonge snotneus te werken.”

Uitbouw Fransen Bouwonderneming

Tot 2000 werkte Tom dagelijks mee op de werf. Nadien groeide het aantal metsersploegen gestaag. Ook de omvang van de bouwprojecten groeide. Nu telt Bouwonderneming Fransen meer dan vijftig medewerkers en realiseert het zowel projecten in eigen beheer als voor derden. “We bezitten een erkenningsklasse 6 en bouwen woonzorgcentra, serviceflats, residenties, winkels, kantoren, appartementen en exclusieve villa’s. Kempens vakmanschap met eigen stielmannen staat nog steeds centraal in onze bedrijfsaanpak.”

Opstart van FST Funderingstechniek

In 2008 zag FST Funderingstechniek als zusterbedrijf het licht. Ook dit verhaal werd al snel een succes. “We hebben met FST Funderingstechniek de mensen en machines in huis om de meest complexe en technisch uitdagende funderings- en beschoeiingsopdrachten tot een succesvol einde te brengen. Naast de opdrachten voor Fransen Bouwonderneming werken we voor een brede waaier aan opdrachtgevers.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Beerse
Beerse

DCA Technics breidt uit

DCA uit Beerse breidt haar afdeling DCA Technics uit met een subafdeling elektriciteitswerken. Hiermee ontwikkelt het bouwbedrijf deze gespecialiseerde afdeling… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer