Nieuws Kempen Duo for a Job breidt activiteiten uit

Duo for a Job breidt activiteiten uit

Duo for a Job breidt activiteiten uit

DUO for a JOB vzw gaat in de provincie Antwerpen op zoek naar 50-plussers die werkzaam zijn bij diverse overheidsdiensten om werkzoekende jongeren met migratieroots te begeleiden bij hun zoektocht naar een geschikte job. Na een korte opleiding wordt hen gevraagd om zich als vrijwilliger gedurende een half jaar een tweetal uur per week vrij te maken voor een buddytraject op maat. Zeven jaar geleden startte DUO for a JOB met deze intensieve mentorwerking. Met steun van de provincie Antwerpen breidt de organisatie haar activiteiten nu verder uit naar de publieke sector.

DUO for a JOB vzw specialiseert zich al een aantal jaren in intergenerationele en –culturele mentoring. De organisatie koppelt werkzoekende jongeren met een migratieachtergrond van buiten de EU aan 50-plussers die hen vrijwillig begeleiden in hun zoektocht naar werk. Na een korte opleiding maakt de vrijwilliger zich gedurende een half jaar een tweetal uren per week vrij voor dit traject.

“Dankzij die intensieve begeleiding overwint de jongere stap voor stap de diverse hindernissen die er op onze arbeidsmarkt zijn. Op eigen houtje zou de zoektocht naar werk veel moeilijker zijn,” stelt Joris De Ceuster van DUO for a JOB.

Deze methodiek levert mooie resultaten op, leren de voorbije jaren. Bijna driekwart van de deelnemende jongeren vindt binnen de 12 maanden een baan, of start aan een opleiding of beroepsstage. 9 op 10 vrijwilligers engageren zich bovendien voor een nieuw begeleidingstraject omwille van de verrijkende ervaring. Een duidelijke win-win dus.

Bij een aantal bedrijven en organisaties maakt dit mentorschap ondertussen deel uit van het eindeloopbaanbeleid. 50-plussers krijgen immers de kans om hun ervaring door te geven en zelf nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Onder meer Janssen Pharmaceutica en SD Worx zetten daar reeds op in door samen te werken met DUO for a JOB. Met steun van de provincie Antwerpen wil de organisatie zich nu ook op de overheidssector richten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.