Nieuws Kempen D’Vine wordt brasserie en loungebar Bardo

D’Vine wordt brasserie en loungebar Bardo

D’Vine wordt brasserie en loungebar Bardo

TURNHOUT – Tweeënhalf jaar na de sluiting van de populaire brasserie D’Vine op de Grote Markt van Turnhout wordt er weer gewerkt in het pand. Vader Michaël en zoon Maxim Serrien willen er eind oktober hun eigen horecazaak Bardo openen.

Vader en zoon Serrien zijn afkomstig van het Antwerpse, maar wonen al 20 jaar in de Kempen. De voorbije 4 jaar deed Maxim ervaring op in Brasserie ’t Stadspark aan de ring rond Turnhout. Dat zette Michaël aan het denken. “Ik heb dertig jaar in de sales en marketing gewerkt. Met Bardo gaat een jongensdroom in vervulling.”

Michaël en Maxim gingen rond de tafel zitten met chef-kok Vincent Bourgeois. “Ik heb mijn eigen zaak gehad, ’t Ligtdaar in Lichtaart, en stond ook achter het fornuis in D’Vine. Voor mij is dit dus een mooie terugkeer. De gloednieuwe keuken is ondertussen al geïnstalleerd.”

Achteraan wordt het feestzaaltje van D’Vine verbouwd tot loungebar. “We serveren er fingerfood en cocktails”, legt Michaël uit. “In de brasserie bieden we een basiskaart aan met gerechten uit de Frans-Belgische keuken. Daarnaast zetten we in op onze uitgebreide, seizoensgebonden suggesties. Vincents legendarische thai beef salad komt ook terug op het menu.”

Het trio kijkt uit naar het nieuwe horeca-avontuur. “Het voordeel is dat wij weten waar we aan beginnen. We beginnen met de basis en bouwen daarop verder. In tegenstelling tot concullega’s gaan we dus geen personeel moeten thuis laten zitten of zelfs ontslagen. En de Grote Markt is klaar voor iets trendy zoals Bardo.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer