Nieuws Kempen E313 richting Hasselt dicht tijdens twee eerste weekends van september

E313 richting Hasselt dicht tijdens twee eerste weekends van september

E313 richting Hasselt dicht tijdens twee eerste weekends van september

LAAKDAL/GEEL –  Het Agentschap Wegen en Verkeer voert in september werkzaamheden uit op de E313 in het grensgebied tussen Geel en Laakdal. Daarvoor wordt de snelweg richting Hasselt twee weekends afgesloten.

Het wegdek van de E313 tussen de op- en afrittencomplexen van Geel-West in Geel en Geel-Oost in Eindhout (Laakdal) krijgt begin september een nieuwe asfaltlaag. Het gaat om de snelwegstrook in de rijrichting van Limburg. Ook de brugvoegen aan het complex Geel-Oost worden vervangen. zulke voegen zorgen ervoor dat de brugconstructie onder verschillende weersomstandigheden probleemloos kan uitzetten of krimpen. Maar het maakt die onderdelen ook extra gevoelig voor slijtage. De aanpak moet spoorvorming voorkomen en het rijcomfort verbeteren.

De werkzaamheden zijn gepland voor de weekends van 4 tot 7 en 11 tot en met 14 september. Het werk start telkens op vrijdag om 20u en gaat door tot maandag 5u. Als het weer die dagen tegenzit, kan de werfperiode een of twee weekends opschuiven. Tijdens die dagen blijft de snelweg richting Hasselt volledig afgesloten voor het verkeer. Er is een omleiding voorzien via de calamiteitenroute F.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.