Nieuws Kempen Eco2Eco laat zijn klanten geld verdienen

Eco2Eco laat zijn klanten geld verdienen

Eco2Eco laat zijn klanten geld verdienen

De energietrein is definitief vertrokken. “Het thema energie zal in de komende jaren een hardnekkige constante blijven”, zegt Frank Sappenberghs van het studiebureau Eco2Eco uit Westerlo.

We zijn er allemaal mee bezig. Hoge prijzen, hoog verbruik, hoge facturen. Energie is nu eenmaal overal. Frank Sappenberghs en zijn medevennoot Rudi Daems hebben in dit opzicht hun eigen studiebureau opgericht dat leeft van milieu- en energie-advies. “We zijn in de twee deelmarkten actief maar we moeten toch vaststellen dat vooral energie-audits sterk gevraagd zijn. Het is ook evident: tot nog toe waren energiescans voor bedrijven en particulieren alleen maar een pijnlijke kost. Vandaag kun je met een goed uitgewerkte audit geld verdienen. En daar doen onze klanten het ook voor.”

Eco2Eco is dan ook bezig met zonneboilers, zonnepanelen, energieprestatiecertificaten, isolatie-adviezen, onderzoeken naar warmteverlies, vochtproblemen enz.” Een groeiende markt waarin we ons vast gesetteld hebben en die steeds meer beloftevol lijkt” zegt Sappenberghs.

“Zo heeft Ronny Aerts van De Ploeg, een winkel in zuivel- en marktproducten snel kunnen vaststellen dat een aantal energiebesparende investeringen in zijn winkelinfrastructuur in no time terugverdiend konden worden. We hadden als Eco2Eco een omvattende audit gemaakt die alle pijnpunten van De Ploeg bloot legde.”

De twee zaakvoerders van Eco2Eco werken vandaag met één bediende en verscheidene freelancers die aangeduid worden in functie van de gestelde problematiek. “Ik mag enkel hopen dat ook onze divisie milieu op termijn even snel kan doorgroeien”, zegt Frank Sappenberghs nog. “Ik zie bv. heel veel mogelijkheden in een lokaal project als het Bos van Willem (Elschot) dat we in functie van streektoerisme helemaal zouden kunnen inrichten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.