brensj

Ecohuis neemt flexibel wonen en werken stap verder met Brensj

HERENTALS - Ecohuis, dat houtskeletbouwwoningen voor particulieren ontwikkelt en vervaardigt, heeft voor zijn 20ste verjaardag de mobiele Brensj-unit gelanceerd. Dat is een flexibele totaaloplossing voor bijvoorbeeld mantelzorg of telewerken.

“Stel jezelf even de vraag: kan jij met zekerheid zeggen waar je over 5 jaar zal wonen of werken?” Ecohuis, het bedrijf van medezaakvoerder Gert Mertens, ziet al langer de impact van maatschappelijke evoluties zoals de vergrijzing, de mobiliteitsproblemen en de klimaatverandering op hoe we wonen en werken. “COVID-19 heeft dat nog scherper gesteld. We zitten duidelijk op een kantelpunt. De vraag naar flexibel wonen en werken klinkt steeds luider.”

Ecohuis gelooft de oplossing gevonden te hebben met Brensj, een modulair en ecologisch woon- en werkunit. “Van bij het begin was duidelijk dat het concept ook een maatschappelijke impact moest hebben”, zegt Leen Beke, innovatiemanager bij Ecohuis. “Je kan een Brensj kopen of huren. Hij is niet verankerd in de bodem. Als bewoner of gebruiker stel je zelf een dienstenpakket samen volgens jouw evoluerende behoeften.” Zo kan de Brensj ingericht worden als verblijfplaats voor een mantelzorger of als vergaderruimte.

Ecohuis werd 20 jaar geleden opgericht door Danny Haest en bouwde vorige maand zijn 1.000ste woning. De 75 medewerkers zorgen voor een omzet van 30 miljoen euro. Wie een Brensj-unit wil bezichten, kan een afspraak maken in de Ecohuis-vestiging in Herentals.