Nieuws Kempen Ecorub stelt nieuwe toepassingen voor versleten rubberbanden voor

Ecorub stelt nieuwe toepassingen voor versleten rubberbanden voor

Ecorub stelt nieuwe toepassingen voor versleten rubberbanden voor

RIJKEVORSEL – Ecorub, een bedrijf uit Rijkevorsel dat nieuwe toepassingen zoekt voor versleden auto-, heftruck- en vliegtuigbanden, stelt op de vakbeurs Green Expo in Gent een nieuwe toepassing voor. Het gaat om een bodembedekker rond speeltuigen.

De nieuwe toepassing heet TopCover Play. “Dit product heeft alles om een succes te worden”, zegt Jean-Paul De Vos, oprichter van Ecorub. “Het is een gietrubber dat een veilige en decoratieve oplossing biedt op plaatsen waar de klassieke rubbertegels niet gebruikt kunnen worden als ondergrond voor speeltuigen. TopCover Play heeft een groot schokabsorptievermogen, is waterdoorlatend en heeft geen bekisting nodig.”

Het rubber van TopCover Play is afkomstig van heftruckbanden. Volgens de zaakvoerder is het product al gebruikt in een proefproject in Sint-Katelijne-Waver en zijn de bevindingen positief.

 

De Gietrand Tree Tyre.

Ecorub lanceert geregeld nieuwe toepassingen voor versleten banden. Zo is er de Gietrand Tree Tyre, waarin water kan worden toegevoegd dat geleidelijk in de bodem infiltreert. Dit systeem werd al toegepast door het Regionaal Landschap Westhoek.

Een andere toepassing die nu wordt ontwikkeld, is de Wand-Wall, een geluidsscherm met een skeletstructuur van hoogtechnologische aramide rubber, gevuld met aarde, waardoor deze kan worden beplant. Volgens Jean-Paul De Vos een oplossing om buurtbewoners te beschermen tegen lawaaierige padelvelden.

“We zetten al dertig jaar in op circulariteit en duurzame ontwikkeling, waarbij respect voor mens en milieu centraal staan”, zegt De Vos. “We produceren op een milieuvriendelijke manier met aandacht voor zuinig energie- en waterverbruik.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.