Nieuws Kempen Een weekend Thailand in Laakdal: “Gezamenlijke Thaise passie.”

Een weekend Thailand in Laakdal: “Gezamenlijke Thaise passie.”

Een weekend Thailand in Laakdal: “Gezamenlijke Thaise passie.”

Voor de derde keer slaan touroperator UniTrips uit Westerlo en Domein de Vesten uit Laakdal de handen in elkaar voor de organisatie van Amazing Thai Festival in Laakdal, op 11 en 12 september. Die tweedaagse biedt een onderdompeling in de Thaise cultuur waarbij 60 food stalletjes de heerlijkste streetfood klaarmaken en Thaise danseressen en live-band zorgen voor een leuke ambiance. Het aanstekelijke concept kent intussen zijn navolging in 2 grote steden. Er was in juli een event in Leuven, en ook Brussel zal volgend jaar kennis kunnen maken met dit bruisende belevingsconcept rond de Thaise cultuur.

 

Amazing Thai Festival in Laakdal wil bezoekers in een unieke Thaise ervaring onderdompelen. Evenementlocatie Domein De Vesten en touroperator UniTrips hadden een gedeelde passie voor Thailand, en zagen in deze link een mooie opportuniteit om samen te werken. Het resulteerde in de opstart van VZW Mahanakhon, dat zich specifiek op de organisatie van de events richt. “Zowel Tonny van De Vesten als ik hebben alle twee een passie voor Thailand, en een business die er aan gelinkt is”, vertelt Sjobbe Schellens van UniTrips. “Met UniTrips verkoop ik voornamelijk reizen naar Zuidoost-Azië. En Tiw Thai is het Thaise restaurant bij De Vesten.”

Touroperator UniTrips en Domein De Vesten organiseren voor het derde jaar op rij het Amazing Thai Festival. Dit jaar zal het festival plaatsvinden op zaterdag 11 en zondag 12 september op het terrein achter Domein De Vesten. Het Amazing Thai Festival biedt onder andere 60 food stalletjes met streetfood. Thaise danseressen en live-band zorgen voor een leuke ambiance. Bezoekers krijgen ook spektakel en beleving in de vorm van een officieel Thai Box gala, deugddoende massages en ritjes met de tuk-tuk. Een deel van de opbrengsten gaat naar de Bamboo School Thailand.

Het concept sloeg vanaf de eerste keer aan, en niet alleen in Laakdal, vertelt Sjobbe. “Vanaf de eerste keer in Laakdal was het een succes, en het festival is altijd groter geworden. Vorig jaar kreeg ik een telefoontje van voetbalclub OH Leuven, mét Thaise eigenaar, of ik voor hen eenzelfde festival wilde organiseren. De editie op de terreinen van OHL op 3 en 4 juli konden op 7.000 bezoekers rekenen.” En volgend jaar trekt Sjobbe met het concept naar Brussel, waar het op vraag van de Thaise ambassade de rit nog eens overdoet.

Het evenement in Laakdal komend weekend zal doorgaan volgens de Covid-Safe regels. Bezoekers hebben een Covid-Safe bewijs nodig om toegang te krijgen tot het festival. “Op deze manier kan iedereen genieten van het festival, al het lekkers en de vriendschap zonder mondmasker en zonder social distancing. Daarom is online reserveren noodzakelijk als u erbij wilt zijn. Dat kan eenvoudig via de website van het evenement.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer