Nieuws Kempen Eigen gin voor pop-up restaurant Al Sabroso

Eigen gin voor pop-up restaurant Al Sabroso

Eigen gin voor pop-up restaurant Al Sabroso

Pop-up restaurant Al Sabroso uit Westerlo brengt een eigen gin op de markt. De gin is in samenwerking met Sterkstokers uit Sint-Lenaarts samengesteld voor de opening van het succesvolle restaurant. Maar niet alleen het ofyrrestaurant zelf viel in de smaak. De gin kreeg dusdanig veel bijval , dat het de moeite is om deze verder te commercialiseren, volgens uitbater Jan Caers.

“Sabroso! Smakelijk! En dat zal het zeker zijn”, zo sprak initiatiefnemer Jan Caers bij de start van zijn pop-up restaurant op Kamp C in Westerlo. Jan Caers is gewezen commercieel directeur bij KVC Westerlo en is als zaakvoerder van eventbureau Sesam Events nog een bekend gezicht bij de club. Hij richtte het bureau twee jaar geleden op, maar zag vorig jaar door corona alle opdrachten uit de agenda verdwijnen.

Ofyr

Maar een echte ondernemer blijft niet bij de pakken zitten. Tijdens de zomermaanden had het pop-uprestaurant van Jan Caers zijn plekje op Kamp C.  Het provinciaal domein op de grens van Olen en Westerlo bleek een ideale en sfeervolle locatie. De ofyr was er de blikvanger van de zaak: dit is een kegelvormige vuurschaal, met een platte buitenrand die als grillplaat gebruikt wordt.

Ook voor de gin bleek in de smaak te vallen. “Al Sabroso werd opgestart om een zomer zonder events te overbruggen. Onze gin willen we echter een vaste en blijvende plaats in de markt geven”, zegt Caers. Gin Al Sabroso is een London Dry Gin met onder meer jeneverbes, sinaasappel, lychee, roos en citroengras als voornaamste botanicals. De gin heeft een citrusachtige smaak met een zachte afdronk. De gin is zowel in flessen van 700 milliliter als 100 milliliter beschikbaar, via de webshop en enkele verdeelpunten. Met twee verschillende ‘perfect serves’, kan je zelf kiezen hoe je hem wil, fris en klassiek of eerder zacht en fruitig.

Kempense distilleerderij

“De gin werd in het restaurant zo goed onthaald dat het de moeite bleek om deze verder te commercialiseren.” Jan Caers bracht de gin tot stand in samenwerking met Sterkstokers, een Kempense distilleerderij die pas van Hoogstraten naar Sint-Lenaarts verhuisde.

Caers is al volop in de weer met de tweede editie van het restaurant Al Sabroso. “We hebben alleszins de intentie om er een vervolg aan te breien. Of dit ook op Kamp C zal zijn, staat nog niet vast. Dat hangt van veel factoren af. ”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Nieuw leven in de discotheek

Eigenaar geeft danstempel een make-over Eigenaar Fred Van Ostaijen vond een geschikte investeerder om Highstraat nieuw leven in te blazen.… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.