Nieuws Kempen Eigenaars decoratiezaak toveren huis om tot kerstshop

Eigenaars decoratiezaak toveren huis om tot kerstshop

Eigenaars decoratiezaak toveren huis om tot kerstshop

Het huidige hersftweer kondigt het al aan. Maar wie toch nog zou twijfelen, moet eens gaan kijken in Hoogstraten: langzaam maar zeker komt de eindejaarsperiode er aan. Tim en Jens, zaakvoerders van decowinkel Lux-Treasures, trekken hiervoor alle registers open. Ze hebben hun woning zelfs bij de winkel ingelijfd om meer plaats te hebben om kerstversieringen uit te stallen.

Voor Jens Gevers en zijn vriend Tim Hellings is het nog niet te vroeg om het kerstseizoen in te zetten, aldus Gazet van Antwerpen. Vorig jaar in mei openden de weddingplanners een decoratiezaak in Hoogstraten, want door corona bleef het orderboekje leeg. Naast interieuraccessoires verkoopt de winkel ook een ruim aanbod aan Disney-artikelen. De kerstversieringen passen nu perfect in het gamma.

“Nog voor we onze zaak op de Vrijheid hadden opgestart, waren we in december vorig jaar al begonnen met een webshop voor kerstartikelen”, zegt Jens in Gazet van Antwerpen. “Corona had ervoor gezorgd dat alle huwelijken waar we mee bezig waren, uitgesteld werden, dus konden we niet blijven stilzitten. Impulsief beslisten we half november nog om een webshop te beginnen voor kerstspullen en dat draaide enorm goed. Een fysieke winkel opstarten, wilden we daarom sowieso doen. Dat gebeurde uiteindelijk al in maart.”

De winkel was aanvankelijk aan de kleine kant, maar dat lossen beide zaakvoerders op een creatieve manier op. “We hebben voor deze kersteditie ook onze privé aangepast en mee in de strijd gegooid. Onze eigen woonkamer, keuken, veranda, en tuin zijn nu ook deel van de zaak. Ons huis is niet meer herkenbaar, omdat we gewerkt hebben met een pipe and drape-systeem. Aan de muren hangen zwarte doeken, waardoor je niets meer van het meubilair of het huis ziet.”

In Hoogstraten vind je nu 150 vierkante meter vol met kerstdecoratie. Er staan zo’n 20 compleet opgetuigde kerstbomen, met elk een ander thema. Naar eigen zeggen is er een aanbod voor elk budget. “En natuurlijk vergeten we uiteraard onze Disney-artikelen niet, die zijn er nu ook in kerstvorm”, besluit Jens.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.