Nieuws Kempen Einde voor café ’t Plein

Einde voor café ’t Plein

Einde voor café ’t Plein

ZOERSEL – In Halle-Zoersel staat café ’t Plein te koop. Na twintig jaar hebben uitbaters André Van Overloop (65) en Maria Bernaerts (64) beslist om ermee op te houden. Eigenlijk was de sluiting voorzien voor februari 2021. Maar voor André is het als longpatiënt in deze tijden van corona niet aangewezen om nog langer door te gaan.

In juli 2000 stonden André en Maria voor het eerst achter de toog van café ’t Plein in Halle-Dorp. Daarmee zijn ze nu gestopt. De eigenaar heeft het pand te koop gezet als ‘opbrengsteigendom’. Eigenlijk stond de stopzetting van uitbating door André en Maria gepland voor februari 2021, wanneer Maria met pensioen gaat. Maar de gezondheidstoestand van André deed de twee uitbaters ertoe besluiten om er eerder mee op te houden. “Ik heb de longaandoening COPD (Chronisch Obstructieve Long Ziekte)”, vertelt André. “ Dat maakt hem in deze tijden van corona een risicopatiënt.

In Halle-Zoersel blijft nu nog maar één café over: De Pelikaan in Halle-Dorp. Tenzij weer iemand een nieuw café opstart, bijvoorbeeld in het pand van ’t Plein, dat nu te koop staat.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.