Nieuws Kempen Elly T’Seyen en Mike Celis keren met De Zorgmakelaar terug naar roots

Elly T’Seyen en Mike Celis keren met De Zorgmakelaar terug naar roots

Elly T’Seyen en Mike Celis keren met De Zorgmakelaar terug naar roots

De Zorgmakelaar ondersteunt families bij ouder worden om zolang mogelijk in de vertrouwde omgeving te blijven wonen. “Voor de persoon met een zorgnood, familie en/of mantelzorger betekent dit meer tijd voor de mooie momenten”, zeggen initiatiefnemers Elly T’Seyen en Mike Celis uit Grobbendonk.

In 2003 stampten Elly T’Seyen en Mike Celis, samen met een collega, Zorgteam Kempen uit de grond, dat intussen bestaat uit een praktijk van een 20-tal verpleegkundigen die dagelijks meer dan 250 mensen verzorgen. Daarnaast hebben ze hun sporen verdiend met CT Paramedics, de organisatie die meer dan 1100 thuisverpleegkundigen ondersteunt in België met advies, opleiding, tarificatie en software.

Nu bundelen ze deze ervaringen en richten ze zich met De Zorgmakelaar terug naar families die voor het eerst in contact komen met zorg. “De Zorgmakelaar werkt met een aantal formules om de familie en/of mantelzorgers een volledige zorgcoördinatie op maat te bieden en hen als het ware ontzorgen. Het doel is om van het wekelijks bezoek bij de zorgvrager een aangenaam moment te creëren, en geen administratie-uurtje om alle obstakels te regelen. Denk maar aan poetshulp, warme maaltijden of een klusje aan het huis.”

Het probleem voor veel mensen is dat ze door het bos van de zorg de bomen niet meer zien. Er is een groot aanbod aan privé- en verzekerde diensten, en daar maakt De Zorgmakelaar net het verschil. “Doordat we niet gebonden zijn aan een mutualiteit of leveranciers, kunnen we ondersteuning bieden in de ruimste zin van het woord. Dat betekent onder andere een gedetailleerde thuiszorganalyse, een degelijk zorgplan, contact leggen met dienstverleners en opvolging.”

De Zorgmakelaar is bovendien 24/7 bereikbaar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.