Nieuws Kempen Ergotrics lanceert product om coronapatiënten op IC goed te ondersteunen

Ergotrics lanceert product om coronapatiënten op IC goed te ondersteunen

Ergotrics lanceert product om coronapatiënten op IC goed te ondersteunen

TURNHOUT – de coronacrisis heeft de zaken wat versneld bij Ergotrics uit Turnhout.Het bedrijf bood al systemen aan die het toelaten om patiënten op een operatietafel ergonomisch te draaien en te positioneren. Nu heeft Ergotrics ook een oplossing uitgewerkt voor het buik-positioneren van beademde patiënten op de dienst intensieve zorgen.  Dat komt nu goed van pas voor veel patiënten en verpleegkundigen.

“De pandemie heeft ons gedwongen prioriteit te geven aan de certificering van de Inflatable Prone Ventilation Support (IPV). legt CEO Inge Bruynooghe uit

In feite gaat het om een aanpassing van een bestaand product. De ergonomische kussens worden normaal gezien via een klep opgeblazen. Nu is het ook mogelijk er weer lucht uit te laten, zodat een kussen meerdere keren voor eenzelfde patiënt kan worden gebruikt. Het unieke van de Ergotrics oplossing is het gebruik van perslucht in plaats van manuele kracht. In combinatie met een opblaasbare mat is het mogelijk om dit werk ergonomisch uit te voeren met 3 in plaats van 5 of 6 verpleegkundigen.

Ziekenhuizen in België maken nu al gebruik van de Ergotrics kussens voor de beademing in buikligging van Coronapatiënten. Omdat de productie gebeurt in Antwerpen en Turnhout, is het voor Ergotrics mogelijk om snel een tandje bij te steken en dit aangepaste product meteen in grote aantallen te vervaardigen. De eerste bestellingen zijn al de deur uit, vanaf vrijdag wordt er opnieuw geproduceerd.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.