Nieuws Kempen Estse ambassadeur neemt sauna in Kasterlee

Estse ambassadeur neemt sauna in Kasterlee

Estse ambassadeur neemt sauna in Kasterlee

Vic Van Eyck van Camping Houtum heeft een topjaar achter de rug. Hoewel de dagen korter worden, is hij niet te verleiden voor een winterslaap. Sinds dit jaar mag hij zichzelf de exclusieve verdeler noemen van de sauna’s en tiny houses van het Estse Iglucraft. Dat vierde hij afgelopen weekend met ‘open saunadagen’. Uit alle windstreken kwamen bezoekers kennis maken met de opvallende ‘look’ van het merk.

 

De coronapandemie heeft het bestedingspatroon van heel wat mensen veranderd. Die conclusie trok de zaakvoerder van Camping Houtum in Kasterlee dankzij een topjaar 2021. “De mensen zoeken kwalitatieve, gezonde en veilige mogelijkheden om dichtbij huis, of zelfs thuis, te ontspannen”, leerde zaakvoerder Vic Van Eyck. “Dat is wat wij  kunnen bieden. We zagen ook dat de ‘tiny houses’ een geweldige groeimarkt vormen, net als privé sauna’s. De ‘tiny houses’ dienen zowel voor woonuitbreiding, co-housing, kangoeroe-wonen als voor verhuur en glamping. De sauna’s zijn meestal een investering voor wie iets authentieks en houtgestookt wil, maar ze werken uiteraard ook elektrisch indien gewenst.”

Dankzij die minihuisjes groeide de samenwerking met de Estse bouwer Iglucraft. Die bouwen prachtige tiny houses, maar ook unieke sauna’s. Ook die blijken enorm in trek te zijn bij de coronabewuste consument. “We zijn trots dat we ons nu exclusieve verdeler voor België mogen noemen”, zegt de jonge ondernemer. “Wij geloven dat we heel veel mensen blij gaan maken met deze topproducten.”

Als lancering organiseerde Vic Van Eyck een ‘open house event’. “Al moet je die open deur voor een sauna niet letterlijk nemen”, grapt hij. “We ontvingen onverhoopt veel bezoekers. Zij genoten ook van de uitleg van Jan Seepter. Hij is de nationale saunaprofessional van Estland. Hij kwam demonstreren hoe zalig een sauna kan zijn.”

En er komt nog opmerkelijk bezoek naar Kasterlee. “Deze week komt de ambassadeur van Estland bij ons op bezoek om een sauna te nemen. Daarmee wil hij mee de aandacht wekken voor onze rol als exclusieve verdeler voor België van de unieke handgemaakte tiny houses en sauna’s van Iglucraft.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.