Nieuws Kempen EVS Group: ‘Meer dan helft van energiefacturen klopt niet’

EVS Group: ‘Meer dan helft van energiefacturen klopt niet’

EVS Group: ‘Meer dan helft van energiefacturen klopt niet’

evs groupEen opmerkelijke uitspraak van EVS Group uit Beerse. “Meer dan de helft van de facturen die bedrijven ontvangen voor hun energieverbruik, klopt niet”, laat An Boonen weten. De onderneming specialiseert zich in dienstverlening aan bedrijven op het vlak van energie en controleert onder meer de energiefacturen van zijn klanten.

“Zeker met de Turteltaks erbij neemt het aantal fouten nog toe omdat die foutief wordt berekend”, legt Boonen uit. “Er bestaat een formule voor en die is wettelijk bepaald maar niet zo duidelijk. Andere fouten zijn die rond groenestroomcertificaten en kortingen die niet correct worden toegepast. Voor de energieleveranciers is het ook allemaal niet zo makkelijk. De wetgeving verandert voortdurend en zij moeten dan hun systemen daarop aanpassen.”

Grootverbruikers
EVS Group is actief in heel België en telt grote klanten als HUBO België, Euro Shoe, Dockx Logistics, Banden de Condé, enz. Het bedrijf gaat niet alleen op zoek naar de beste energieleverancier maar monitort ook permanent het energieverbruik van zijn klanten en signaleert wanneer er onverklaarbare schommelingen optreden. “Het verbruik van onze klanten samen loopt in de terra’s”, verduidelijkt Boonen.

“De meeste bedrijven controleren hun energiefactuur niet en betalen gewoon. Dat is niet slim. Fouten zijn soms in het voordeel maar meestal in het nadeel van de klant”, aldus nog An Boonen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer