Nieuws Kempen Expo-Events en Coffre Fort Cases maken samen preventieschermen in coronatijd

Expo-Events en Coffre Fort Cases maken samen preventieschermen in coronatijd

Expo-Events en Coffre Fort Cases maken samen preventieschermen in coronatijd

GROBBENDONK/WOMMELGEM – Twee bedrijven in de eventsector hebben de handen in elkaar geslagen om het beste te maken van de coronacrisis. Nu voor lange tijd hun opdrachten in de event- en festivalsector zijn stilgevallen, maken ze preventieschermen. Voor handelaars, maar de producenten richten zich ook specifiek naar nagelsalons.

Het is ondertussen geweten: de eventsector is zwaar getroffen door de coronacrisis. Ook Kenny Sterckx, zaakvoerder van Expo-Events in Grobbendonk kan ervan meepraten: “Expo-Events is een standenbouwbedrijf. De coronacrisis zette mij ineens op non-actief. Bevestigde opdrachten van maart tot eind april werden geannuleerd of uitgesteld naar september 2020 of later. Voor mei is ook al alles uit de agenda en de komende maanden mag ik ook al schrappen. Wellicht zijn wij ook de laatste sector die opnieuw mag opstarten.

Maar stilzitten was geen optie voor Kenny Sterckx. Samen met collega-onderneming  Coffre Fort cases uit Wommelgem, dat normaal flight cases maakt, is op drie weken tijd Preventiescherm uit de grond gestampt. Preventiescherm maakt schermen uit plexiglas voor verscheidene ondernemers.

“De schermen kunnen overal gebruikt worden: in de supermarkt, bij de slager, de bakker, de autogarage, de frituur … De schermen zijn niet gevijld, of gelijmd met hout. Dat maakt ze heel geschikt voor een omgeving waar met voeding wordt gewerkt”, zegt Kenny Sterckx. “We kunnen werken op maat en de ene dag komen opmeten en de volgende dag al installeren. We houden daarbij uiteraard de social distancing maatregelen in de gaten. We zullen bijvoorbeeld bij een bedrijf langsgaan wanneer er een minimum bezetting is.”

Sterckx kwam zo ook in contact met een nagelstudio. Daar was er behoefte aan een aangepast preventiescherm om veilig te kunnen werken eenmaal de maatregelen zijn versoepeld. En dus heeft Preventiescherm nu een scherm gemaakt, dat is afgestemd op die noden. Dat scherm voor nagelstylisten is pas in productie gegaan.

Expo-Events en Coffre Fort cases hebben op die manier een oplossing gevonden om de coronacrisis enigszins te overbruggen. De zaakvoerder willen ook nog andere ondernemers betrekken. “We zoeken nog collega-ondernemers die onze schermen ook willen verdelen. Tenslotte heeft ieder zijn eigen netwerk van klanten waar deze materialen voor kunnen dienen. De ondernemers die mee in dit project stappen, hebben zelf geen opstartkosten en kunnen onmiddellijk van start gaan met de verkoop.”

www.preventiescherm.com

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer