Nieuws Kempen Eye-Opener laat bezoekers wegdromen in tijdelijke inkom ziekenhuis Geel

Eye-Opener laat bezoekers wegdromen in tijdelijke inkom ziekenhuis Geel

Eye-Opener laat bezoekers wegdromen in tijdelijke inkom ziekenhuis Geel

GEEL/TURNHOUT/BALEN/LOMMEL – Wie het ziekenhuis van Geel bezoekt via de tijdelijke inkomzone, wandelt door een sprookjesachtig decor. Dat is het werk van Eye-Opener. Het jonge bedrijf nam op vraag van het ziekenhuis die inkomzone onder handen.

“We zijn blij dat we de bezoekers hier toch een iets warmer gevoel kunnen geven”, zeggen Siemon Ariens en Lars Van Dungen, de jonge ondernemers die vorig jaar samen Eye-Opener hebben opgestart.

Van de preventieadviseur van het ziekenhuis van Geel kreeg Eye-Opener de vraag om de tijdelijke inkomzone aan te kleden. Die wist dat de onderneming door corona was overgeschakeld naar het creëren van belevingswerelden.

“We hebben de lelijke zijwanden uit het zicht weggewerkt en een aantal ruimtes gemaakt met vitrinekasten”, licht Siemon Ariens toe. “De meeste kasten hebben we zelf gemaakt. In de kasten liggen spullen die we bij elkaar hebben gezocht en die de sfeer uitstralen van een oude apothekerszaak. Daardoor hebben bezoekers wat om naar te kijken. Het geheel zit nog wel in de medische sfeer, zonder dat het eng wordt. Maar vooral: het geeft de mensen de kans om er even bij weg te dromen.”

Siemon en Lars vinden het waardevol dat ze iets positiefs kunnen aanreiken in deze vreemde tijd, waarin zeker het nieuws vanuit ziekenhuizen niet vrolijk stemt. “Het is fijn om iets te kunnen bieden dat mensen het gevoel geeft ‘het is OK hier’. Het is toch een verschil met te staan wachten naast een nadarhek met een rood-wit lint”, vindt Ariens.

De tijdelijke inkom voordat Eye Opener die onder handen nam.

Eye-opener startte vorig jaar met aankleding bij beurzen, events en dergelijke meer. Toen corona de kop opstak en de eventsector stilviel, begon het bedrijf zich toe te leggen op installaties waar beleving centraal staat, zoals speelhuisjes.

“Die speelhuisjes hebben in de zomer ineens heel veel media-aandacht gekregen en dat heeft ons natuurlijk wel geholpen”, vertelt Siemon Ariens. “Al met al zijn we in deze coronatijd wel aan de slag kunnen blijven. We hebben nu nog opdrachten lopen voor de stadsbesturen van Tienen en Turnhout. Ook werken we zelf nog aan een droomproject, maar daarover vertellen we pas later meer.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.