Nieuws Kempen F16’s tijdens de week, en in het weekend de schroefmachine

F16’s tijdens de week, en in het weekend de schroefmachine

F16’s tijdens de week, en in het weekend de schroefmachine

Fijne handen en goede techniek: check! Glenn Vandermaesen van schrijnwerkerij Wood Work-x uit Geel combineert zijn zelfstandige activiteit met een opmerkelijk hoofdberoep: hij sleutelt aan F16’s.

Samen met zijn compagnon Marc Gielis startte Glenn twee jaar geleden met zijn schrijnwerkersbedrijf. “We doen zowel interieur als exterieur”, zegt hij. “Maar eigenlijk studeerde ik destijds af als elektricien. Na enkele jaren in de privé gewerkt te hebben, maakte ik de overstap naar de militaire school in Sint-Truiden. Na 4 jaar zwoegen was ik onder-officier.”

Glenn droomde ervan om voor de luchtmacht te werken, dus ging hij verder gaan studeren voor vliegtuigtechnieker. “Ik wilde aan vliegtuigen werken. Dat was niet makkelijk. Het zijn heel zware studies aan de school voor vliegtuigtechnieken in Oostende en Antwerpen.” Er waren 5 vacante plekken als technieker aan de gevechtsvliegtuigen. “En ik was derde van de klas, dus ik kon naar Kleine Brogel om de F16’s te onderhouden.”

Intussen timmert hij met zijn compagnon verder aan hun eigen bedrijf. “Het is begonnen als een hobby, maar intussen is het uitgedraaid tot iets heel moois. En we lachen en zwanzen, en elke dag leren we nog bij. We hebben de afgelopen jaren in veel machinerie geïnvesteerd, zodat we veel projecten aankunnen. Zowel binnen- als buitenschrijnwerk kunnen we aan. Het voordeel van een bijberoep is dat je het niet moet, en dat je het plezant kan houden. Samen gaan we voluit voor elke opdracht.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer