Nieuws Kempen Faillissement Gesbo treft 40 jobs

Faillissement Gesbo treft 40 jobs

foto: Google

Faillissement Gesbo treft 40 jobs

OPGELET: het nieuws over dit faillissement is niet meer actueel. Het bedrijf is intussen overgenomen en heropgestart. Ook hierover is een artikel te vinden op Made in Kempen.

BALEN – In ons overzicht van de faillissementen is het ook al te lezen: de rechtbank in Turnhout heeft verandabouwer Gesbo in Balen-Hulsen failliet verklaard. Het bedrijf zat al enkele maanden in de procedure van bescherming tegen schuldeisers.

Het familiebedrijf Gesbo is opgericht in 1979 en bouwde veranda’s, pergola’s en tuinkamers. Het bedrijf genoot een goede reputatie, maar toch ging het de laatste tijd ging het minder goed. Zo zat het bedrijf al enkele maanden in een procedure van bescherming tegen schuldeisers, het vroegere gerechtelijk akkoord. Dinsdag verklaarde de ondernemingsrechtbank Gesbo failliet.

De afgelopen maanden werd onder bescherming tegen schuldeisers gezocht naar een overnemer. “Er waren daarbij wel verscheidene geïnteresseerden, maar niemand wilde het bedrijf overnemen”, zegt curator Noël Devos in Gazet van Antwerpen. “Een grote handicap was het feit dat het gebouw van het bedrijf geen onderdeel was van de overname. Een aantal jaar geleden was Gesbo al overgenomen, maar het gebouw bleef eigendom van de oorspronkelijke eigenaar. De huidige eigenaar huurde het bedrijfsgebouw dus.” Bij Gesbo werkte nog een veertigtal mensen. De curatoren zoeken nu naar een overnemer van het bedrijf.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer